Acasa Diverse De ce Apple refuza sa puna baterii mai mari in iPhone-uri?

De ce Apple refuza sa puna baterii mai mari in iPhone-uri?

by Dragos Schiopu

as

Apple, precum si celelalte companii, cauta mereu solutii in dezvoltarea bateriilor si autonomiei acestora. De cele mai multe ori cercetatorii isi dedica timpul in crearea unor baterii de foarte buna calitate, fara probleme, care sa aiba o autonomie suficient de mare incat sa ii multumeasca pe utilizatori. Din pacate la momentul de fata tehnologia nu a ajuns atat de departe incat sa integreze o autonomie suficient de mare in bateriile de telefon.

Cei de la Apple nu vor sa schimbe actuala strategie in ceea ce priveste capacitatea si autonomia bateriilor puse pe iPhone-uri. In urma unui sondaj facut de cei de la Huffington Post, mai mult de 73% dintre utilizatori au preferat un telefon mai gros dar cu o autonomie mai buna. Seful Apple in urma unui interviu a precizat ca in continuare compania va merge pe acelasi sistem, pastrand telefoanele cat mai subtiri, fapt ce le aduce din start un dezavantaj in detrimentul unei baterii cat mai durabile.

Bateria telefoanelor Apple nu este intocmai una dintre cele mai bune de pe piata, Samsung demonstrand acest lucru cu ultimele doua telefoane lansate la MWC 2015. Cei de la Apple vor mai avea de invatat la acest capitol, insa sunt sanse ca viitorul lor telefon sa vina cu o baterie ceva mai puternica.

Cu siguranta cei de la Apple au o strategie destul de bine definita in ceea ce priveste autonomia bateriilor in viitor. Apple Watch spre exemplu are limitata durata de functionare a aplicatiilor pentru a conserva bateria. Senzorii de pe viitorul Apple Watch sunt si ei catalogati printre principalii consumatori de energie electrica.

Apple pana cand va gasi solutia ideala prin care sa ii multumeasca pe utilizatori cu noile lor baterii, incearca sa creeze tot felul de soft-uri preinstalate in sistem cu ajutorul carora sa se mai reduca din consumul excesiv a anumitor aplicatii nefolositoare sau a unor servicii ce nu au fost folosite foarte des.

s-ar putea sa-ti placa