Acasa Diverse De ce ai nevoie de un aparat de masurat calitatea aerului?

De ce ai nevoie de un aparat de masurat calitatea aerului?

by Dragos Schiopu

Dupa toate problemele si discutiile pe care le-am tot auzit in ultima perioada legate de poluarea aerului m-au facut sa imi iau anumite masuri de precautie si de ce nu sa caut tot felul de produse care sa ma ajute sa-mi imbunatatesc calitatea vietii.

Poate ca acest subiect este mult prea delicat pentru a fi discutat aici in doua, trei cuvinte, ceea ce nu-i deloc potrivit pentru un subiect cu un impact ridicat.

Cat despre masurile luate de mine nu sunt foarte multe de spus, ci doar am cautat un aparat care sa-mi semnaleze temperatura, umiditatea plus dioxidul de carbon din aerul pe care il respir in casa.

Nu este un lucru chiar atat de speriat, dar este bine sa gasesti modalitatea potrivita pentru a imbunatati calitatea aerului pe care il respiri, chiar daca este vorba despre aerul din locuinta ta.

In paragrafele de mai jos am sa-ti prezint acest aparat de masurat calitatea aerului, care poate face toate astea pe care deja ti le-am enumerat si bineinteles, ca un extra, mai beneficiezi si de ceas desteptator, iti indica data, ora, dar si maximele sau minimele.

Si in plus acest aparat se coate conecta la PC prin USB, iar mai mult decat atat acest aparat este portabil si dispune de o memorie de 50.000 de valori.

Specificatii si date tehnice

Caracteristici generale

– precizie – dioxid de carbon: 1 ppm (±75 ppm sau ±5 % de la valoarea de măsurare);

– temperatura:  0,1 °C (±0,5 °C);

– umiditate relativa aer: 0,1 % u.r. (max. ±3 % u.r.);

Caracteristici tehnice

  • dimensiuni – 110 x 105 x 61 mm;
  • greutate (kg) – 1;
  • senzor CO2 – senzor NDIR (nedispersiv infrarosu);
  • domeniul de masurare dioxid de carbon – 0 pana la  9.999 ppm CO2;
  • interfata PC – USB, software de analiza PC;
  • interval de masurare, tact – 2 secunde;
  • memorie valori masurate – 50.000 valori masurate;
  • functii suplimentare – ciclu de masurare la alegere, de la 1 secunda pana la 12 ore, inregistrare permanenta sau in cerc;
  • domeniu de masurare temperatura –  -5 °C pana la +50 °C;

Ceea ce nu stiati despre acest aparat este faptul ca el masoara concentratia de dioxid de carbon din aer, temperatura si bineinteles umiditatea la interval de 2 secunde.

Acest aparat este util cu atat mai mult cu cat iti indica momentul in care ar trebui sa-ti aerisesti camera pentru a nu avea parte de oboseala.

Cred ca toata lumea stie ca din cauza concentratie ridicate de dioxid de carbon din aer nu te poti concentra, iar oboseala intervine si-ti acapareaza organismul. Aparatul de masurare a aerului mai este util si pentru gradinite, scoli, hale de productie, birouri.

s-ar putea sa-ti placa