Acasa Diverse Cum trebuie sa procedam atunci cand vrem sa recuperam telefonul furat?

Cum trebuie sa procedam atunci cand vrem sa recuperam telefonul furat?

by Dragos Schiopu

7ab1911374718fa32f7abe3ccc134367

In zilele noastre telefoanele au inceput sa aiba un pret cat mai ridicat, fapt ce le fac o principala tinta pentru hoti. Tot felul de aplicatii si sisteme au fost concepute pentru a putea recupera telefonul si al depista prin GPS. De foarte multe ori unele telefoane neavand tehnologia necesara au fost furate si pierdute pe vecie. Astazi, tot mai multi dezvoltatori se zbat sa gaseasca o metoda cu ajutorul careia telefonul sa fie mult mai usor de gasit.

Conform unei statistici globale se pare ca numarul telefoanelor furate a scazut semnificativ datorita noilor sisteme de urmarire, 50% in Londra, 27% in San Franciso si 16% in New York, statistica facuta in decursul anului 2013-2014. Principalul motiv pentru care hotii au evitat sa mai fure astfel de dispozitive fac referire la sistemul Kill Switch.

O singura clipa de neatentie ne-ar putea costa o gramada de bani, hotii abia asteapta ca telefonul tau sa ramana singur intr-un loc public.

„In cazul telefoanelor Android, cea mai simpla metoda de a vizualiza locatia dispozitivului si informatiile de pe acesta este utilizarea sistemului Android Device Manager. Este necesara inregistrarea prealabila pe site-ul dedicat, apoi din cadrul meniului oferit, dispozitivul poate fi sters sau blocat, poate fi urmarit pe hartile Google Maps – in caz de furt – si se poate da comanda sa sune la volum maxim pentru 5 minute, pentru a putea fi localizat mai repede, in cazul in care a fost ratacit”, a relatat Bogdan Beleiu de la ThePhoneGeeks.

O alta varianta destul de uzuala face referire la aplicatia Android Lost, care permite beneficiarului fara a avea acces la telefon sa o instaleze. Aplicatia se instaleaza cu ajutorul contului Google, trimitand un SMS cu textul „AndroidLostregister”. Din momentul in care SMS-ul a ajuns la destinatie aplicatia se activeaza si incepe sa faca fotografii, sa citeasca SMS-urile primite fara ca detinatorul acestuia sa aiba de banuit.

Va sfatuim ca pe viitor sa veti grija de telefoanele voastre, eventual sa il blocati si printr-o parola pentru ca totul sa fie mult mai sigur pentru datele voastre personale.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Valentin Costin 10-03-2015 - 10:22

sa reimitem sms cu text androidlostregister unde, la ce numar?!

Arbunea Ionut 10-03-2015 - 12:45

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidlost mai multe informatii. La numarul tau de telefon, asta in cazul in care a ramas cartela in el.

Comentariile sunt inchise.