Acasa Diverse Cum sa iti imbunatatesti autonomia bateriei iPhone-ului tau

Cum sa iti imbunatatesti autonomia bateriei iPhone-ului tau

by Dragos Schiopu

Din cauza lui iOS5 bateria lui iPhone 3Gs, 4 si 4s sau iPod 3G si 4G nu tine prea mult si din aceasta cauza in randurile ce urmeaza va prezint cateva ponturi pentru a creste autonomia bateriei iPhone-ului tau, 10 pasi pe care ar fi bine sa-i urmati.

1. Primul pas este de a reseta setarile pentru retea, pentru acest lucru intrati in Settings > Reset > Reset Network Settings.

2. Dezactivarea Bluetooth-ului care este aproape inutilizabil, salveaza foarte mult din durata bateriei, pentru dezactivare Settings > General > Bluetooth si de aici inchideti-l.

3. Inchideti Notificarile si aplicatiile, pentru asta mergeti la Settings > Notifications > si scoate ti din „Notification Center” apoi inchide notificarile de la aplicatiile pe care nu le folosesti prea des, sau chiar toate daca nu doresti notificarile de tip push, cum ar fi de exemplu pentru jocuri.

4. Serviciul iCloud consuma si el destul de multa baterie si ar fi fi indicat sa-l inchideti, pentru asta mergeti la Settings > iCloud > si inchideti tot.

5. „Local Services” este din nou o setare care permite conexiunea la internet, aceasta pe langa faptul ca mananca din traficul de internet mai si consuma din baterie, pentru a dezactiva serviciul mergeti la Settings > Location Services > si inchdeti toate serviciile sau doar pe acelea de care nu aveti nevoie.

6. Serviciile optionale si ele trebuie dezactivate, impreuna cu „Location Services” va pot economisi foarte mult din baterie, pentru dezactivare mergeti la Location Services > System Services > si inchideti toate serviciile sau doar pe acelea de care nu aveti nevoie.

7. Inchideti Ping, pentru asta mergeti la Settings > General > Restrictions > Enable Restrictions > Ping si bifati OFF pentru inchidere.

8. Dezactivati Diagnostic and Usage Reports, pentru aceasta operatiune mergeti la Settings > General > About > Diagnostic and Usage si selectati „Don’t Send”.

9. Pentru a mai economisi din baterie, va sugerez sa reduceti din luminozitatea display-ului, recomandabil ar fi la 50%, da off la auto Brightness si auto-sleep la 1 minut, pentru modificarile acestea mergeti la Settings > Brightness, setati „Auto brightness” pe OFF apoi mergeti in Settings > General > Auto Lock si alegeti 1 minut.

10. Acest pas cu siguranta nu va place din acest motiv l-am lasat ca fiind ultimul, dar sfatul meu este sa renuntati la jailbreak sau pastrati doar tweak-urile stric necesare, prin aceasta operatiune nu economisiti doar autonomia bateriei ci, pentru cei cu iPhone 3Gs, veti observa cum gadgetul vostru se va misca mai repede.

Acestea fiind spuse, sunt doar 10 pasi pentru o autonomie mai buna a bateriei iPhone-ului vostru, nu este necesar sa renuntati la toate cele recomandate ci doar sa faceti o selectie de aplicatiile si setarile de care aveti nevoie si le folositi.

s-ar putea sa-ti placa