Acasa Diverse Cum iti recuperezi telefonul in cazul in care l-ai pierdut sau ti-a fost furat?

Cum iti recuperezi telefonul in cazul in care l-ai pierdut sau ti-a fost furat?

by Dragos Schiopu

Ti s-a intamplat vreodata sa iti pierzi telefonul mobil sau sa uiti unde l-ai lasat si sa il cauti in disperare?
Dezvoltatorii de aplicatii pentru smartphone-uri s-au gandit ca ar fi super util pentru orice posesor de astfel de telefoane inteligente sa existe o modalitate in care sa afli in orice moment al zilei unde se afla telefonul tau mobil.

Apple au cea mai usoara metoda de localizare, optiunea Find My Phone ofera posibilitatea de localizare, apelare, trimiterea unui mesaj text, blocare sau stergerea d ela distanta a informatiilor de pe telefon. Odata cu iOS 5 aplicatia a fost integrata in iCloud, optiunea nu necesita decat activarea si in cazul in care nu-ti gasesti telefonul aceasta te va ajuta. Ai grija doar pentru ca protectia este slaba si ai face bine sa te misti repede inncazul in care smartphoneul tau Apple este gasit de o persoana care se pricepe la astfel de dispozitive.

Microsoft ofera prin platforma mobila Windows Phone 7.5 Mango o varianta de localizare si control al deviceului. Aceasta este integrata in cadrul Windows Live de la lansarea ce a avut loc in 2010. Ca si in cazul Apple, optiunea oferaa blocarea telefonului d ela distanta, trimitere si afisare de mesaj text catre cel care a gasit telefonul chiar daca acesta este inchis sau are bateria terminata dar si stergerea datelor d epe telefon sau localizarea si declansarea unei sonerii de avertizare.

Samsung are propriul sistem de localizare, prin serviciul Samsung Dive care ofera pe langa localizare si declansarea soneriei, trimiterea unui mesaj text, blocare sau stergerea datelor de la distanta si in plus ofera si posibilitatea de redirectionare a apelurilor.
Un serviciu asemanator gasiti si pe alte telefoane inteligente ce au la baza sistemul de operare Android. O aplicatie care face aceasi treaba este LocateMyDroid, este simpla si gratuita, similara alternativei oferite de catre Samsung.

s-ar putea sa-ti placa