Acasa Tehnologie Cum arata un Google Data Center

Cum arata un Google Data Center

by Dragos Schiopu

Google a dezvaluit de curand intr-un video, cum arata un centru de stocare date. In filmul de prezentare de aproape doua minute ni se prezinta cateva incaperi reprezentative dintr-un asemenea centru. Aici se stocheaza un volum foarte mare de date cum ar fi: Videoclipuri Youtube, servere, milioane de e-mailuri, etc.

La sectia Server se afla calculatoare puternice care se ocupa de aproape tot, incepand  de la banalele cautari pe motorul de cautare, continuand cu gazduirea miilor de videoclipuri uploadate in fiecare clipa si terminand cu protectia e-mailurilor impotriva virusilor. Pentru ca noi sa avem acces in orice moment la date, informatiile si materialele sunt stocate pe cel putin doua servere. Cand un hard disk cedeaza, toate datele se sterg de pe acesta iar apoi acesta este distrus cu ajutorul concasorului.

Daca va place aceasta vizita virtuala pe care ne-o propune Google, sunteti invitati sa va plimbati in continuare printr-un centru asemanator din Carolina de Nord, folosind serviciul Street View.

s-ar putea sa-ti placa