Acasa Diverse Cum ajungi la informatiile necesare pentru referatele tale?

Cum ajungi la informatiile necesare pentru referatele tale?

by Dragos Schiopu
referate

Chiar daca de obicei v-am obisnuit sa va aducem cele mai importante si mai noi informatii despre lumea tehnologiei, de aceasta data vom schimba putin registrul si va vom da cateva motive pentru care sa apelati la diferite platfome educationale din online.

In primul rand ar trebui sa stabilim inca de la inceput ca nu mai este vorba de timpul scurt pe care il petreci pe platforma in cautarea informatiilor si materialelor. Iar aici amintim de timpul pe care il pierzi in incercarea de a te informa dintr-o biblioteca.

Tot aici trebuie sa luati in calcul si urmatorii parametrii:

  • timpul pe care il pierzi in drum spre biblioteca;
  • timpul pierdut in cautarea cartilor, materialelor importante;
  • timpul pe care il pierzi rasfoind si citind cartile;
  • timpul pierdut pentru notarea informatiilor gasite;
  • si bineinteles timpul pe care il pierzi pe drum introrcandu-te acasa, ca mai apoi sa-ti materializezi proiectul (referatul) pe care profesorul te-a pus sa-l realizezi;

Pe de alta parte nu-i nici o placere sa ajungi intr-un loc unde aproape trebuie sa mergi in varful picioarelor, pentru a nu face zgomot asa cum se intampla intr-o biblioteca. Si in plus de asta tinerii din zilele noastre nu mai sunt atrasi de informatiile tiparite, ci mai degraba au facut o pasiune pentru tot ceea ce inseamna digital.

Asadar, dragi profesori, daca va doriti sa atrageti tinerii catre invatatura ar trebui sa luati in calcul varianta de a le oferi cursuri online, interactive, care sa le faca placere sa le rasfoiasca. Se poate spune ca pentru a avea parte de o documentare eficienta pentru diverse referate ai nevoie de cateva lucruri aparent banale si marunte.

Avand in vedere ca este mult mai usor sa te documentezi din mediul online, de pe diferite platforme tot ce trebuie sa ai este:

  • o conexiune buna la internet;
  • un gadget ce se poate conecta la internet (calculator, laptop, tableta sau telefon), care sa-ti faca mult mai placuta munca de cautare;

Am observat ca tinerii sunt obisnuiti mai nou sa se documenteze si sa se informeze, chiar si de pe telefon, daca acesta are conexiune la internet. Astfel orice tip de referate (proiecte le puteti realiza usor caci nu mai esti nevoit sa mergi pana la biblioteca din oras, sa cari dupa tine un carnetel de notite si pix, ca mai apoi sa pierzi o buna perioada de timp citind si rasfoind cartile pe care le gaseste la biblioteca.

De asemenea informatia la care tu ai acces poate fi de calitate si accesata in timp real. Astfel ca tu nu vei mai fi nevoit sa te pregatesti pentru referat cu cateva zile bune inainte, deoarece acest lucru nu mai este necesar. Un lucru important despre documentarea de pe net ar fi acela ca voi sa nu folositi metoda copy/paste pentru informatiile pe care voi le gasiti.

Mai degraba ar fi important sa le intelegeti si sa va asigurati ca ati scris in referatele voastre ceea ce voi ati inteles si gandit. Faptul ca va inspirati de undeva nu reprezinta o problema, insa problema apare atunci cand referatele voastre sunt identice cu cele de pe internet.

Prin urmare aveti grija cum va formulati ideile pentru referatele voastre si aveti mare grija de unde va inspirati.

s-ar putea sa-ti placa