Acasa Jocuri Creatorul Minecraft vrea sa puna bazele unor noi proiecte

Creatorul Minecraft vrea sa puna bazele unor noi proiecte

by Dragos Schiopu

markus-notch-persson-100435052-large

Notch este unul dintre cei mai cunoscuti creatori de jocuri din lume. El este cel care a pus bazele si a dezvoltat Minecraft-ul, a dat startul unei noi generatii de gameri si a reusit sa faca unul dintre cele mai bune jocuri JAVA din intreaga lume. A scos miliarde de dolari cu ajutorul unui singur joc, pixelat in care singurul lucru pe care trebuia sa il faci era sa supravietuiesti si sa construiesti. Dupa cativa ani in care Minecraft-ul la fost unu dintre cele mai renumite jocuri, Microsoft a cumparat intregul proiect. La momentul de fata Minecraft-ul avand acelasi succes rasunator chiar daca este in sprijinul unei alte companii. Se pare ca Notch nu vrea sa renunte la ideea de a dezvolta jocuri, curand acesta a facut un anunt prin care se subantelegea ca vrea sa se apuce de crearea unui nou joc pentru calculator.

Jocul Minecraft a fost vandut companiei Microsoft pentru 2,5 miliarde de dolari, decizia sa a fost una „grabita” dar pana la urma s-a dovedit a fi una foarte buna. Notch crede ca poate sa dea viata unui joc mult mai bun decat Minecraft, mult mai activ si mult mai interactiv cu playerii. La momentul de fata nu sunt foarte multe informatii cu privire la acest joc dar cu siguranta va fi de doua ori mai bun fata de Minecraft.

Daca stam bine si ne gandim in momentul in care s-a lansat Minecraft-ul succesul nu prea i-a fost rasunator, avea cateva descarcari. Dupa ce jocul a inceput sa prinda viata si sa devina mult mai interactiv cu publicul a inceput sa produca bani. Notch a investit fiecare banut ca sa faca jocul sa arate bine si sa ajunga la o forma finala, fara buguri si cu elemente de gameplay unice in lume. Minecraft-ul la momentul de fata inca mai este unul dintre cele mai cumparate jocuri, zilnic jocul este achizitionat de zeci de persoane.

s-ar putea sa-ti placa