Acasa Tehnologie Cosmote extinde reteaua 4G si pregateste 4G+

Cosmote extinde reteaua 4G si pregateste 4G+

by Dragos Schiopu

Clientii Cosmote au toate motivele de bucurie deoarece operatorul anunta ca va extinde reteaua 4G si se pregateste sa investeasca si in 4G+ ce va asigura o viteza de download de pana la 300Mbps. Astfel, operatorii tin pasul si ei cu tehnologia unde terminalele vin din ce in ce cu posibilitati tot mai mari in ceea ce priveste viteza de internet. La randul lor, operatorii trebuie sa se asigure ca utilizatorul se poate bucura la maxim de terminalul lui.

cosmote-4g

Cosmote isi va extinde reteaua 4G si se lauda ca va avea acoperire de 90% in 20 de orase si localitati printre care si Bucuresti. La nivelul intregii tari acoperirea 4G va ajunge la 40%. Standardul 4G poate permite o viteza de download de pana la 150Mbs si 50Mbs viteza de upload. Pentru un telefon mobil aceasta viteza este suficienta pentru a reda un continut Full HD de pe Youtube, de exemplu. Aceasta viteza poate varia in functie de aparatele conectate simultan dar si de performanta telefonului. Unele terminale pot dispune de viteze de download de pana la 100Mbs.

Cosmote face si o promisiune si anume ca va dubla acoperirea pentru 4G in Romania si pana in 2015 toate zonele urbane vor dispune de 4G, adica anul viitor Cosmote va avea o acoperire de 100% in mediul urban. Ramane de vazut daca acest operator isi va respecta promisiunea pentru ca dublarea ratei de acoperire pentru 4G inseamna o investitie mare din partea operatorului, investitie pe care oricum o va recupera in timp.

s-ar putea sa-ti placa