Acasa Diverse Cortana pentru Windows 10

Cortana pentru Windows 10

by Dragos Schiopu

Windows 10 va avea cateva noutati printre care si Cortana. Daca nu stiti ce este Cortana atunci cu siguranta nu aveti un Windows Phone. Acest program este un fel de Siri pentru iPhone.

Desi aplicatia este inca nefinisata, Microsoft spune ca implementarea Cortana in Windows 10 va fi foarte utila.

Cortana este un asistent virtual pe telefoanele cu Windows Phone si va aparea si pe Windows 10. Pentru moment interfata grafica a aplicatiei este nefinisata, iar software-ul pentru sistemul de operare Desktop este la inceput astfel are foarte multe bug-uri sau functii lipsa. Insa toate erorile vor fi reparare odata cu versiunea finala. De asemenea, interfata grafica va suferi numeroase modificari.

Ce ar trebui sa stie Cortana sa faca? O functie interesanta este apelarea unui prieten pe Skype. Acesta functie este cu adevarat utila. Alte intrebuintari ale aplicatiei constau in accesarea calendarului, programarea unor evenimente sau crearea unor notite. Alte optiuni interesante sunt redarea de melodii sau afisarea vremii.

Mai trebuie adaugata functia de obtinere a directie care poate sa fie foarte folositoare. Multe din optiunile amintite mai sus nu functioneaza corect sau nu au fost implementate. Insa la momentul in care Windows 10 va fi lansat, Cortana va functiona in parametrii normali.

Parerea mea este ca Microsoft a luat o decizie foarte buna prin implementarea Cortana si pe Windows Desktop. Utilizatorii de Windows Phone sunt destul de multumiti de versiunea mobila, astfel Microsoft poate sa implementeze cu succes Cortana si pentru versiunea Desktop.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hA0Sk28TsP8]

s-ar putea sa-ti placa