Cu siguranta fiecare dintre noi a auzit la un moment dat de Oculus Rift, ochelarii care te transpun de-a dreptul intr-o alta lume si iti ofera oportunitatea de a duce experientele virtuale la un alt nivel.
In momentul de fata, realitatea virtuala isi propune ca noi, utilizatorii, sa fim personajele principale intr-un anumit loc, situatii realizate prin diferite simulari care arata intocmai realitatea, nu degeaba numindu-se realitate virtuala.
Chiar daca pana in acest moment realitatea virtuala a fost folosita doar pentru jocuri, cei de la Oculus vin cu o propunere care pentru mine suna foarte interesanta, mai exact, Oculus Cinema.
Asa cum ii si spune numele, nou sistem de realitate virtuala este gandit sa fie folosit de mai multi oameni in acelasi timp. Mai exact, ca si pana acum, fiecare utilizator va avea propria pereche de ochelari, insa acestia vor fi conectati intre ei.
In felul acesta, utilizatorii se pot „sincroniza” intre ei, astfel se poate creea impresia de cinematograf. Insa cei de la Oculus nu se opresc aici, de ceva timp incearca sa transforme realitatea virtuala intr-o adevarata experienta sociala, dar pentru a realiza acest lucru au nevoie neaparat de interactivitate, iar aplicatia Oculus Cinema este primul pas pentru producatori sa-si indeplineasca scopul.
”Versiunea finala a sistemelor Rift vor veni cu mult mai multe caracteristici sociale integrate fata de cele existente acum pe Oculus Cinema. Ideea este aceea de a dezvolta o replica a salii de cinematograf la tine acasa”, spune Palmer Luckey, fondatorul firmei.
Dupa parerea mea, realitatea virtuala este un pas important in lumea tehnologiei, lucru la care cu siguranta doar visam acum cativa ani, dar acum, din cate se vede, lucrurile au evoluat sub ochii nostri. Insa, mai exista o problema, o data cu dezvoltarea realitatii virtuale cu siguranta va exista o problema, confuzia constientizarii lumii reale fata de cea virtuala, multe persoane defavorizate social cu siguranta vor gasi un refugiu in realitatea virtuala, lucru care cu siguranta nu va reusi sa ii integreze in societate, ba din contra, sa ii izoleze si mai mult, oferindu-le totusi o alta senzatie.