Acasa Portabile Chromebook

Chromebook

by Dragos Schiopu

Cei de la Google par sa se tina de treaba si incearca sa acapareze toata piata devenind un monopol. Dupa chrome , android , music, movies acum Google scoate Chromebook o noua serie de laptopuri destinate doar folosirii internetului. Vor avea sistemul de operare tot de la google numit Chrome OS.

Noul netbook a fost prezentat la evenimentul Google I/O si se pare ca va fi bazat doar pe folosirea de cloud services. Adica toate programele si datele vor fi stocate pe serverele Google pentru accesul mai multor utilizatori.De asemenea vor folosi servere puternice ca utilizatorii sa foloseasca programe puternice gen Photoshop si CAD. Ele vor fi controlate pe Chromebook cu ajutorul aplicatiei Citrix Receiver.TImpul de pornire al laptopurilor este de doar 8 secunde.

Un avantaj al acestor chromebook-uri este acela ca nu are nevoie de intretinere : antivirus , back-up si nici criptarea datelor. Deci vor fi foarte ieftin de intretinut.

Netbook-urile vor fi comercializate contra unui abonament, mai precis 28 $ pentru companii si 20$ pentru scoli si universitati. Pentru cumparare se aude ca vor fi vandute la 429$ cel de la Samsung si 349$ cel de la Acer.

Si acum am ajuns la companiile care le vor produce.

Samsung va produce un netbook numit Samsung Series 5 de doar 0.79 inchi grosime, cu procesor Intel Atom Dual Core de 1.66 Ghz si autonomie de pana la 8.5 ore. Mai are un SSD de 16GB suficinet deoarece totul va fi pe internet. Are un ecran de 12.6 inchi cu 1280×800 pixeli. Conectivitatea este asigurata de un sistem 3G global si 802.11 WiFi , 2 porturi USB si camera web HD.

Cel de la Acer va fi un netbook low-price , cu ecran de 11.6 inchi cu durata bateriei de 6.5 ore. Din pacate Chromebook-ul de la Acer nu dispune de 3G ci doar de WiFi.

Ele vor fi disponibile incepand cu 15 iunie.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Petre Danutz 13-05-2011 - 11:21

nu imi plac….dar google incepe sa devina din ce in ce mai ”mare”

Comentariile sunt inchise.