Acasa Telefoane Chrome lanseaza aplicatia Desktop la distanta pentru Android!

Chrome lanseaza aplicatia Desktop la distanta pentru Android!

by Dragos Schiopu

Serviciul Google Chrome Remote Desktop, initial lansat in 2011, este, incepand de astazi, disponibil pe smartphone-urile Android.

Google Chrome Remote Desktop

Astazi, compania Google a lansat o aplicatie pentru Android care va permite utilizatorilor sa isi acceseze computerele de pe telefon, fie prin intermediul browser-ului Crome pentru Mac, PC, Linux sau chiar prin intermediul Google OS. Odata ce ai setat computerul pe care vrei sa il controlezi, poti lansa aplicatia de  Android pentru a te conecta la aceasta. Site-urile de tehnologie din Statele Unite au raportat acum cateva zile ca aplicatia era in testarea beta, dar este acum disponibila pentru oricine cu un telefon sau o tableta Android, desi pentru smartphone (chiar daca are o diagonala de peste 5 inchi) este o solutie putin incomoda. Aceasta aplicatie este perfecta in momentele in care sunteti pe drum si nu aveti un computer langa dumneavoastra, dar aveti mare nevoie de un document pe care nu il aveti stocat nicaieri altundeva decat in computerul dumneavoastra personal.

Accesul la distanta  se va face pe baza unui PIN care ofera un nivel de siguranta suplimentar pe langa parola obisnuita a contului Google. Prin urmare nu veti avea acces la computer daca nu aveti datele contului Google si PIN-ul ceea ce ne face sa ne gandim ca va fi o solutie mai putin accesibila pentru momentele in care doresti sa oferi/primesti asistenta tehnica pentru PC.

De la lansarea Chrome Remote Desktop, Google a adaugat metode de a te conecta la computere prin alte dispozitive. Hangouts a beneficiat de o functie remote desktop la mijlocul lui 2013, iar Chromecast aseaza taburile Chrome pe un TV fara prea multe complicatii. In afara eco-sistemului sau, alte companii au oferit aplicatii similare, inclusiv Microsoft, ce a adaugat remote desktop support in Windows 8 si a lansat aplicatii pentru iOS si Android spre sfarsitul lui 2013.

Momentan nu se stie nicio data precisa pentru lansarea acestui serviciu pentru iOS, dar cei de la Google preconizeaza ca pana la finele anului vor avea parte de acest serviciu si fanii Apple.

Aplicatia Chrome Remote Desktop poate fi descarcata incepand de astazi din Google Play.

 

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Marcel 18-09-2014 - 10:01

Salut, am instalat si eu aceasta aplicatie, am facut setarile in chrome a mers la inceput iar acum este imposibil sa mai functioneze, cand dau sa se conecteze la contul creat intra pentru o fractiune de secunda si se deconecteaza imediat, mai functioneaza, nu mai functioneaza sau doar eu am aceasta problema ? Remedieri ceva ? Va multumesc.

Comentariile sunt inchise.