Acasa Tehnologie China depășește US ca număr de smartphone-uri activate zilnic

China depășește US ca număr de smartphone-uri activate zilnic

by Dragos Schiopu

Firma de analiză și advertising Flurry (vă povesteam despre modulul Flurry din anumite aplicații gratuite aici și despre consumul de energie provocat de acesta) a publicat un articol pe blogul firmei în care dezvăluie câteva statistici interesante.

Acest articol dezvăluie faptul că piața de smartphone-uri din China este în plină creștere, la momentul actual numărul de activări zilnice de smartphone-uri Android și iOS depășind numărul de activări din US, iar în cel mai scurt timp China va deveni țara cu cele mai multe smartphone-uri din lume.

Recent și câțiva producători de smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone au lansat câteva modele special create pentru piața din China. HTC a lansat modelul Eternity, cunoscut sub numele de HTC Radar în US. Eternity are un ecran de 4.7 inch, procesor single core Snapdragon la 1.5 Ghz, cameră foto de 8 mpx, baterie de 1600 mAh și carcasă din aluminiu.

Flurry a prezentat și un grafic ce reprezintă activările de iOS și Android pe fiecare lună, în US și China, pe ultimele 15 luni, din ianuarie 2011 până în martie 2012.

În ianuary 2011, 28% din numărul total de dispozitive Android și iOS erau activate în US, în timp ce în China erau activate numai 8% din numărul total. În februarie, situația s-a schimbat: în China s-au înregistrat 23% din numărul total de activări iOS și Android, iar în US 22%.

Flurry a mai dezvăluit și o analiză referitoare la utilizarea aplicațiilor. Aflăm astfel că în Q1 2011, în SUA se înregistrau 56% din totalul de aplicații descărcate și utilizate, iar în Q1 2012 doar 46%, semn că în timp ce piața aplicațiilor mobile crește în SUA, în celelalte țări piața aplicațiilor mobile crește și mai mult și mai repede.

În top 10 țări se află China, UK, Korea de Sud, Franța, Australia, Canada, Japonia, Germania și Spania. La această mărire contribuie și faptul că magazinele de aplicații au început să aibă versiuni localizate, iar programatorii locali furnizează aplicații create special pentru fiecare țară în parte.

Sursa statistici: Flurry.com

s-ar putea sa-ti placa