Acasa Telefoane Cea mai puternica baterie pentru smartphone

Cea mai puternica baterie pentru smartphone

by Dragos Schiopu

Pana in momentul de fata Lenovo P780 detinea suprematia cu o baterie de 4000 mAh si o configuratie buna, insa producatorii chinezi uimesc din nou. Desi toti producatorii incearca sa puna display-uri revolutionare, procesoare, camere cu cat mai multi mega pixeli, un producator chinez s-a gandit ca utilizatorii sa beneficieze la maxim de aceste dotari.

changhong-z9-5000mah-battery-big

Desi nimeni nu a auzit de Changhong, aceasta companie va lansa un nou model cu o baterie de 5000 mAh! Pare de necrezut cum producatori mici din China umbresc mari producatori ca Samsung, LG, HTC prin telefoanele lor. Telefonul care va avea impresionanta baterie se numeste Changhong Z9 si va avea o grosime de 9 mm.

Telefonul nu vine doar cu o baterie de top, ci si cu specificatii foarte bune. Este un phablet cu display de 5,5 inci si rezolutie 720p. Procesorul este quad core de la MediaTek SoC de 1,2 Ghz fiind ajutat de 1 GB de RAM si ruland fluent sistemul de operare Android 4.2. camera are 8MP si prezinta flash.

Dupa cum putem observa, avem un telefon foarte bun, dupa parerea mea. Display-ul desi nu este 1080p are o rezolutie foarte buna si anume 720p. Sa nu uitam ca si Motorola Moto X are o rezolutie 720p. Aceasta rezolutie este optima pentru un consum mic de energie si un randament maxim, deoarece ochiul uman nu percepe o diferenta reala intre 1080p si 720p. Un consum mai mic de energie si o baterie de 5000 mAh nu poate aduce decat o bila alba. Procesorul de 1,2 Ghz este arhisuficient pentru zilele noastre. Acesta ar fi telefonul ideal. Singurele minusuri ar fi memoria RAM de 1 GB, ideal fiin 2 GB.

Nu se cunosc insa toate detaliile si nici pretul, dar acest telefon este un pas inainte, fiind cu adevarat o inovatie.

s-ar putea sa-ti placa