Acasa Diverse Ce sunt mini implanturile dentare si ce situatii impun folosirea lor?

Ce sunt mini implanturile dentare si ce situatii impun folosirea lor?

by Dragos Schiopu

Lipsa dintilor si purtarea protezelor mobile dau batai de cap in aceeasi masura. Daca prin pierderea unuia sau mai multor dinti iti este afectata masticatia, fizionomia si aspectul estetic, la fel si optarea pentru o proteza mobila poate crea disconfort in contact cu alimentele mai dure, deplasarea acesteia in momentele cele mai nepotrivite fiind deja bine-cunoscuta. Pentru a veni in sprijinul pacientilor care opteaza pentru lucrarile protetice mobile, s-a propus tratamentul cu mini implanturi dentare.

De la proteze mobile la proteze fixe

Mini implanturile, disponibile si in cadrul clinicii stomatologice dentalexcellence.ro, se recomanda in general persoanelor in varsta. Acestea ajuta la stabilizarea protezelor mobile sau la fixarea lucrarilor provizorii. Prin aceasta metoda, proteza devine mult mai stabila si permite o utilizare cu un grad de libertate sporit. Datorita grosimilor mici, intre 1.8-3 mm, implanturile nu creeaza disconfort si se insereaza foarte usor.

Tratamentul cu mini implanturi dentare reprezinta solutia ideala pentru cei care vor sa evite cu orice pret implanturile clasice, cu dimensiuni mult mai mari. Tocmai de aceea, au devenit extrem de populare si solicitate in ultimii ani. Stabilizarea protezei prin intermediul unor implanturi de mici dimensiuni este agreata in special de seniori, care au ocazia sa scape astfel de problemele cauzate de dispozitivele mobile destinate inlocuirii dintilor.

Dimensiuni mici, potrivite spatiilor inguste

Dimensiunile reduse le fac foarte potrivite pentru utilizarea in spatiile inguste. De asemenea, se folosesc cu succes si ca implanturi provizorii. Sunt foarte subtiri si rareori a fost raportat disconfortul dupa montarea lor.

Solutie inteligenta pentru impiedicarea resorbtiei osoase

Corpul uman se bazeaza pe o structura cu o inteligenta uluitoare. Osul de insertie „sesizeaza” caderea dintilor naturali si „intra in vacanta”, considerand ca nu mai exista radacini pentru care sa lucreze. Acest repaus duce la resorbtia osoasa, iar pacientii purtatori de proteza mobila o cunosc cel mai bine. Prin inserarea unor mini implanturi dentare, osul va functiona in continuare, considerand implantul ca fiind radacina dintelui. Aplicarea protezei peste mini implanturi va asigura atat fixarea acesteia, cat si mentinerea osului in conditii active.

Avantajele unor mini implanturi

Designul si conceptul de realizare al mini implanturilor prezinta numeroase avantaje pentru cei care vor sa treaca de la proteza mobila la cea fixa sau pentru cei care au nevoie de implanturi de dimensiuni mici. Dintre avantajele considerabile aduse de aceste lucrari dentare fac parte si urmatoarele:

  • Inserarea unor mini implanturi dentare se face foarte rapid;
  • Nu produc disconfort;
  • Au un timp de vindecare mult mai scurt;
  • Riscurile sunt mai scazute decat in cazul implanturilor clasice;
  • Procedura este minim invaziva;
  • Pot fi aplicate chiar si persoanelor cu afectiuni mai grave:
  • Pretul este mult mai mic comparativ cu cel al implanturilor clasice.

Dupa cum sugereaza si denumirea, mini implanturile sunt fratii mai mici ai implanturilor clasice. Cele doua categorii se diferentiaza ca dimensiune si numar de componente utilizate in realizarea lucrarilor protetice. Astfel, un mini implant nu poate depasi 3 mm in diametru, in timp ce implantul clasic este mai robust, ajungand chiar si la 4.75 mm grosime. De asemenea, constructia lor este diferita, mini implanturile fiind alcatuite dintr-o singura piesa compacta, nedetasabila, in timp ce implantul clasic cuprinde surubul si bontul protetic.

Scapa de proteza mobila si opteaza pentru inserarea unor mini implanturi dentare prietenoase, care te vor scapa de numeroase probleme.

s-ar putea sa-ti placa