Acasa Diverse Ce metode folosesc dezvoltatorii Apple pentru a creste autonomia bateriei?

Ce metode folosesc dezvoltatorii Apple pentru a creste autonomia bateriei?

by Dragos Schiopu

191hi9o5rzbrgjpg

Bateria telefonului constituie in principal cea mai mare problema, intrucat capacitatea este cu mult prea mica fata de consumul crescut, astfel incat o baterie nu ar reusi sa tina telefonul in viata mai mult de doua sau trei zile, in functie de modul in care este utilizat dispozitivul. Cei de la Apple, sunt printre putinii producatori ce isi dau silinta in optimizarea sistemului, astfel incat consumul de energie electrica sa fie tot mai scazut, insa, pana la momentul de fata nu au reusit sa il reduca suficient de mult, astfel incat sa ii multumeasca pe utilizatori.

Compania a prezentat la inceputul lunii iunie, un nou modul ce promitea sporirea autonomiei bateriei cu aproximativ trei ore, insa cea mai mare problema in situatia de fata se datoreaza eficientei slabe din partea procesorului si a celorlalte componente. Cei de la Apple nu sunt primii producatori ce au apelat la aceasta metoda pentru a spori autonomia bateriei, OnePus spre exemplu, este un alt dispozitiv ce a avut parte de modificari la frecventa procesorului Qualcomm Snapdragon 810, intocmai pentru a se ajunge la un rezultat mult mai bun. Odata cu scaderea frecventei procesorului, automat si temperatura telefonului va fi mai mica, fapt pentru care cei de la HTC au ales sa apeleze si ei la aceasta metoda pentru One M9.

Conform testelor benchmark facute pana la aceasta ora pe ultimul dispozitiv mobil a celor de la Apple, se pare ca intr-adevar subtactarea procesorului se confirma, insa compania nu este cu nimic trasa la raspundere de acest lucru, intrucat in momentul upgrade-ului au precizat clar, ca ei vor spori durata de utilizare a bateriei, fara sa mentioneze nimic de o modificare a puterii de procesare.

In comparatie cu telefoanele celor de la Apple, Samsung beneficiaza de o gramada de metode ce ii pot ajuta pe utilizatori sa aiba un consum mai mic de baterie, fara a mai fi nevoie sa se intervina la partea hardware.

a

s-ar putea sa-ti placa