Acasa Diverse Ce laptop la un pret accesibil sa aleg?

Ce laptop la un pret accesibil sa aleg?

by Dragos Schiopu

E foarte greu sa alegi un laptop la pret accesibil in ziua de astazi, unii recomanda firma X, altii firma Y si astfel devenim indecisi in alegerea unui laptop bun. Mai intai de toate trebuie sa ne alegem domeniul de activitate pe care il desfasuram pe un laptop si pretul pe care suntem dispusi sa il oferim pentru un laptop.

In cele ce urmeaza, am sa recomand laptop-uri pentru categoria Acasa/Birou. Laptop-urile din aceasta categorie sunt folosite pentru filme, muzica, browsing si office.

Eu intotdeauna am sa recomand un laptop Asus pentru prima data. De ce? Raspunsul e simplu, am un laptop Asus X55A-SX119D de 3 ani si nu am avut nicio problema cu el. Bateria are o durata de viata de aproximativ 3 ore si nu da semne de oboseala. Iar din aceasta cauza recomand laptop-ul:

asus-x553ma

Acest laptop are un ecran de 15.6 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768 iar tipul display-ului este unu LCD LED. Laptop-ul dispune de un procesor marca Intel, care dupa parerea mea par a fi cele mai bune. Procesorul folosit pe acest laptop este unul Intel Celeron Quad-Core, care ruleaza la o frecventa de 1.83 GHz. Pe partea de conectivitate avem Bluetooth 4.0, wi-fi 802.11, port HDMI, un port USB 2.0 si un port USB 3.0.  Laptop-ul dispune de 4 GB DDR3 memorie ram iar placa video este una integrata produsa tot de Intel. Avem o memorie interna de 500 GB HDD.

Din pacate acest laptop nu dispune si de-o unitate optica de citire/scriere. Dar urmatorul laptop recomandat, tot de la Asus, dispune de unitate optica.

asus-x552ep

 

Un mare plus pentru seria X de la Asus, sunt camerele HD pe care le ofera. Camera HD de 720p, are un senzor sensibil care functioneaza bine in conditii diferite de iluminare. Iar alt plus important este functia Instant On, care permite laptop-ului sa isi reia activitatea, din modul sleep, in 2 secunde.

In mare parte specificatiile oferite de acest laptop sunt asemanatoare cu primul laptop recomandat. Doar ca procesorul este produs de AMD si este unul Quad-Core din seria A4 si ruleaza pe o frecventa de 1550 MHz. Iar placa video nu este una integrata, ci este una dedicata de 1 GB.

 

lenovo-g50-30

 

Acest laptop dispune de un ecran de 15.6 inch, cu o rezolutie HD de 1366 x 768 pixeli, cu protectie Glare iar tipul display-ului este unul LCD LED. Procesorul este unul Intel Celeron Dual-Core care ruleaza pe o frecventa de 2160 MHz. Laptop-ul dispune de 4 GB memorie ram si 500 GB HDD memorie interna.

lenovo-g50-30-ecranUn plus important al acestui laptop este ca are o dimensiune a ecranului de 1″ si ca ofera 2 tehnologii . Prima tehnologie este cea de recunoastere a fetei numita VeriFace Pro si tehnologia Lenovo Energy Manager care ajuta sa va imbunatiti autonomia bateriei.

 

 

Acer Aspire V3-371-34SQ

 

Acest laptop are un ecran de 13.3 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, cu protectie Acer ComfyView Non-glare*. Laptop-ul dispune de un procesor Intel Core i3-4030U care ruleaza pe o frecventa de 1.90 GHz, 4 GB memorie ram iar placa video este un integrata.

Un plus important al acestui laptop este spatiu de stocare de 1 TB si greutatea acestuia care este doar de 1.5 kg, care face ca acest laptop sa fie unul destul de portabil.

* Protectie Glare – este o protectie care ofera o mai buna vizibilitate impotriva luminii stralucitoare, cum ar fi lumina directa a soarelui sau o lumina artificiala.

s-ar putea sa-ti placa