Cred ca nu mai este necesar sa mai spunem ca sistemul de operare Android este unul dintre cele mai cunoscute sisteme si care se poate utiliza pe orice tip de telefon, indiferent de costul acestui gadget sau de tehnologia dezvoltata pe care o are incorporata. Si dupa cum prea bine stiti cea mai buna versiune de Android este cea mai noua, insa trebuie sa recunoastem ca toate aceste update-uri ajung mai greu in tara noastra.
Dar pana la urma nu trebuie sa neglijam un aspect foarte important – mai exact ca anumite functii, desi ne sunt utile nu le folosim. De ce? Probabil din nestiinta sau mai bine spus nu le-am considerat suficient de importante, cu toate ca unele din ele ne pot prelungi durata de functionare a bateriei telefonului sau multe alte lucruri esentiale si eficiente…
Una dintre cele mai importante functii este DO NOT DISTURB – prin intermediul ei poti alege sa setezi o anumita perioada in care nu vrei sa primesti diverse notificari pe telefon sau poti bineinteles sa prioritizezi mesajele si apelurile importante, chiar daca celelalte notificari sunt blocate si nu te pot deranja. Cum poti dezactiva notificarile? Foarte simplu – ori le opresti de tot si nu iti mai apare nimic (nici sunet, nici notificare pe ecran), ori poti lasa sa-ti apara notificarile pe ecran, dar fara sunet si doar acele notificari pe care tu le-ai crezut necesare.
O alata functie care vine in sprijinul tau si este tot de la sistemul de operare Android este functia de economisire a bateriei, atunci cand tu nu mai ai bateria incarcata si esti aproape pe zero. Spre exemplu, eu mi-am setat telefonul ca la 15% baterie sa mi se activeze in mod automat. Astfel ca telefonul meu nu va mai fi conectat la internet, nu imi va mai putea da locatia, iar luminozitatea ecranului va disparea brusc si va tinde spre zero, spre intuneric. Iar toate aceste lucruri se intampla numai cand telefonul nu mai are baterie si se activeaza aceasta functie.
Astfel ca aceste doua functii sunt cele mai importante din sistemul de operare Android, dar pe care noi nu le utilizam sau cel putin o parte din noi. Si asa cum am spus si in paragrafele de mai sus, aceste functii ne pot fi de folos, chiar si in situatii critice. Tu despre ce alte functii ale sitemului de operare Android mai cunosti cate ceva?