Acasa Diverse Ce este un regulator presiune apa si cand trebuie schimbat?

Ce este un regulator presiune apa si cand trebuie schimbat?

by Dragos Schiopu

Odata cu scaderea numarului de specializari dedicate protejarii si imbunatatirii functionalitatilor instrumentelor pe care le utilizam zilnic in scopuri casnice, suntem tentati sa ne intoarcem catre companii care ofera mai mult decat niste simple produse.

De exemplu, pentru a sti ca avem nevoie de un regulator presiune apa, suntem nevoiti sa apelam la instalatori experimentati tocmai atunci cand remarcam ca instalatiile de apa casnice nu mai functioneaza cum trebuie. Dar anumite inspectii periodice aduc mai mult bine decat defectiuni neasteptate.

Cu alte cuvinte, in anumite cazuri instalatiile de apa sunt supuse unei presiuni foarte mari din conducta de apa. Un instalator cunoaste ca instalarea unui regulator de presiune a apei iti permite sa reduci considerabil aceasta presiune si ca astfel vei putea reduce si consumul de apa, ceea ce inseamna o reducere a cheltuielilor de consum.

Mentinerea consumului de apa constant este o solutie impotriva variatiunilor extreme ale presiunii apei, iar reducerea acestei presiuni mentine intreaga instalatie in parametri optimi si are capacitatea de a reduce zgomotele produse de apa in cadrul instalatiei.

Acest zgomot si iregularitatile de functionare ale apei sunt principalele cauze care ne determina sa apelam la un instalator. Si, in cele mai multe cazuri, schimbarea regulatorului de presiune a apei este solutia potrivita.

Ce este un regulator presiune apa?

Acest dispozitiv este proiectat astfel incat sa actioneze asemenea unei supape pentru apa si pentru a reduce presiunea apei care intra pe coloana principala. Cunoscut si sub numele de reductor presiune apa, acesta te asigura ca debitul apei este controlat astfel incat sa nu apara nicio presiune sau iregularitate a functionalitatilor instalatiilor sanitare si casnice.

Acest aspect, deseori neglijat, este foarte important. In caz contrar, presiunea exagerata de la intrarea apei poate defecta intregul sistem de instalatii din cadrul unei locuinte sau case. Daca in ultimul timp remarci anumite zgomote atunci cand pornesti robinetii de apa, cu atat mai mult trebuie sa soliciti sfatul unui instalator pentru a constata daca trebuie montat un regulator de presiune apa.

Un profesionist va sti intotdeauna sa aleaga un model compatibil cu instalatiile tale sanitare de uz casnic. Orice amanare iti poate aduce prejudicii inutile, precum defectiuni ale robinetelor si ale conductelor de apa.

Regulator presiune apa – Este usor de instalat?

In cazul in care ai deja instalat un reductor de presiune a apei, atunci iti va fi foarte usor sa instalezi unul nou, cautand acelasi model care sa se potriveasca perfect. Majoritatea producatorilor pastreaza forma si dimensiunea regulatoarelor de presiune a apei, respectand in acelasi timp reglementarile de fabricare in vigoare. Pentru a afla mai multe detalii despre produsele din aceasta gama si pentru a afla daca modelul tau poate fi schimbat cu unul nou, vezi aici mai multe informatii.

Iar daca iti doresti sa te ocupi chiar tu de schimbarea regulatorului de presiune apa, atunci e important sa cauti un model identic cu cel existent si sa te asiguri ca ai acces la instalatia de tevi pentru a opri sistemul de racordare la apa.

Regulatorul existent se demonteaza foarte usor prin desurubarea valvei sau tragerea supapei si instalarea celei noi in pozitia in care a fost demontata cea veche. Pe de alta parte, instalarea unui regulator nou, diferit de cel existent, este ceva mai dificila. Asta pentru ca necesita o reglare a conductei principale de apa.

Asta poate implica proceduri de remodelare a supapei principale de inchidere a apei, pentru a face loc noului regulator de apa. In cazul in care simti ca nu esti pregatit pentru o astfel de interventie, poti apela la profesionisti sau instalatori locali pentru a obtine cea mai buna estimare de pret si garantia unei lucrari ireprosabile.

O recomandare in acest sens este Bartrom – o companie specializata in comertul de regulatoare presiune apa, formata din instalatori si mesteri dedicati intretinerii si optimizarii instalatiilor de apa din orice tip de spatiu: civil, comercial, public sau privat, industrial etc.

s-ar putea sa-ti placa