Acasa Telefoane Ce ascund in interior bateriile de telefon

Ce ascund in interior bateriile de telefon

by Dragos Schiopu

iphone-battery2

In zilele noastre tehnologia bateriilor s-a dezvoltat extrem de mult, atat din punct de vedere a autonomiei cat si din punct de vedere a timpului de incarcare. Datorita noilor solutii de dezvoltare, bateriile au devenit din ce in ce mai periculoase, atat pentru mediu cat si pentru oameni, in momentul in care se produce un scurt si bateria explodeaza. Tot felul de substante periculoase sunt introduse in noile baterii intocmai pentru a le face sa aiba o anduranta mai mare si un timp de incarcare cat mai mic. Pana cand tehnologia sa evolueze intratat de mult incat bateriile sa devina un mediu sigur, vor mai trece cativa ani.

Sa fisurezi o baterie nu e tocmai una dintre cele mai bune solutii cu care sa iti poti ocupa timpul liber. Cu toate acestea, cativa Youtuberi au fost ceva mai curajosi si din pura curiozitate au incercat acest experiment pentru a vedea daca intradevar bateriile telefoanelor mobile sunt atat de nocive. Majoritatea dispozitivelor portabile disponibile acum pe piata folosesc acumulatori pe baza de Li-ion, intrucat sunt mai usori, mai puternici si mai rezistenti in comparatie cu vechile baterii folosite la modelele clasice de telefoane.

Video-ul confirma cu adevarat ceea ce producatorii au introdus in bateriile de la dispozitivele mobile. Pe internet sunt o gramada de astfel de clip-uri video in care utilizatorii sunt extrem de curiosi si vor sa vada ce se intampla cu o baterie de telefon daca este lovita cu un ciocan sau intepata cu un cutit. In cazul prezentat in video, tanarul a avut intentia sa testeze anduranta telefonului Samsung Galaxy S5, insa s-a ales cu un alt rezultat.

Recomandam sa nu incercati asa ceva acasa intrucat niciodata nu se stie cu exactitate efectul unei astfel de actiuni, poate fi chiar fatala pentru viata voastra sau pentru obiectele din mediul inconjurator. O baterie de telefon, nu este asemanatoare cu una clasica de pus la ceas, este mult mai mult decat atat.

s-ar putea sa-ti placa