Acasa Telefoane Ce a anuntat Apple la evenimentul din 9 septembrie

Ce a anuntat Apple la evenimentul din 9 septembrie

by Dragos Schiopu

Apple a lansat aseara in cadrul unui eveniment dedicat ultima sa generatie de telefoane inteligente, iPhone 6s si iPhone 6s PlusiPad Pro, Apple Watch si Apple TV au fost ‘vedetele secundare’ ale evenimentului insa le vom trece si pe ele in revista.

Revenind la cele doua smartphone-uri, mult asteptate de fanii brandului, acestea aduc in plus, in linii mari, trei caracteristici: camere foto cu mai multi megapixeli, tehnologia 3D Touch si culoarea aparatului, Rose Gold. 

iphone 6s

Tehnologia 3D Touch presupune ca telefonul sa raspunda la comenzi in functie de modul cum este apasat, mai exact in functie de intensitatea apasarii. Pot fi deschise aplicatii sau mesaje prin simpla aruncare a unei priviri. Si daca in prezent, functia nu poate fi valorificata la maximum, cu siguranta vom vedea in viitorul apropiat aplicatii si jocuri care sa se bazeze exclusiv pe aceasta functie.

Daca o astfel de tehnologie reuseste sa va impresioneze, este foarte bine, insa trebuie sa aflati ca nu este o noutate. O functie asemanatoare a fost prezentata saptamana trecuta, la IFA Berlin 2015, in meniul telefonului Huawei Mate S.

Revenind la camerele foto, acestea vor putea filma in format 4K, avand un senzor de 12 MP, fata de 8 MP cat avea modelul precedent. Functia Live Photos iti va permite sa capturezi fotografii ‘live’ in format gif, inclusiv cu sunet.

O noua versiune a Siri va fi integrata in IOS 9 (disponibil din 16 septembrie), versiunea va permite sa vorbesti direct cu asistenul vocal, fara sa mai apesi butonul Home.

In ceea ce privesc preturile, iPhone 6s va costa 649 de dolari, iar iPhone 6s Plus, 749 de dolari.

iPad Pro este o tableta cu specificatii interesante, in special faptul ca poate fi folosita cu un creion Stylus numit Apple Pencil. Acesta insa se poate achizitiona independent de tableta (a carui pret porneste de la 799 dolari) la un pret de 99 de dolari. Tableta vine cu o husa dotata cu tastatura, ceea ce inseamna ca poti raspunde instant emailurilor.

Revenind la preturi, versiunea cu WiFi si 32 GB memorie interna va costa 799 dolari, versiunea WiFi si 128 GB va costa 949 dolari, iar versiunea cu WiFi, date celulare (SIM) si memorie interna de 128 GB va costa 1079 dolari.

Prezentarea video a tabletei este disponibila mai jos.

Apple Watch vine intr-o colaborare cu casa de moda Hermes, ceea ce se traduce prin mai mult stil si nuante ale bratarii in culorile toamnei. Colectia va fi disponibila in luna octombrie, atunci vor fi facute publice si imbuntatirile aduse acestui gadget. Stim insa ca va rula ca si sistem de operare Watch OS2 si ca pretul de comercializare va continua sa inceapa de la 349 dolari.

apple watch hermes

Apple TV va integra Siri si o telecomanda cu tehnologie touch, ce va fi de folos in special gamerilor. Siri va fi capabil sa gaseasca continut, sa il sorteze dupa popularitate streaming, iar telecomanda va avea o autonomie de aproximativ 3 luni.

apple remote

Interesanta este functia Siri care iti va permite sa derulezi si sa revezi o scena dintr-un film, atunci cand intrebi „What did she say?”. In plus, Siri va fi capabil sa ofere informatii despre filme sau actori.

s-ar putea sa-ti placa