Acasa Diverse Camioanele ar putea fi depasite in siguranta datorita Samsung

Camioanele ar putea fi depasite in siguranta datorita Samsung

by Dragos Schiopu

Camioanele pot fi greu de depasit pe anumite portiuni de trafic din cauza vizibilitatii reduse, de aceea Samsung propune o metoda inedita pentru un trafic cat mai sigur: un ecran aflat pe spatele camionului care ofera vizibilitate asupra drumului aflat in fata camionului.

samsung safety truck

Modul de functionare al Safety Truck (camion de siguranta) este prezentat in videoclipul de mai jos.

Desi a fost testat cu succes si s-a demonstrat ca ar fi util in trafic, totul este momentan la stadiul unui prototip asa ca nu vom vedea curand astfel de Safety Truck pe strazi. Cert este ca odata implementat, numarul accidentelor in trafic in care sunt implicate camioane de mare tonaj ar scadea considerabil.

Studiul celor de la Samsung arata ca in Argentina, la fiecare ora, o persoana isi pierde viata intr-un accident rutier, ceea ce se traduce prin faptul ca tara respectiva chiar ar avea nevoie de astfel de sisteme in genul Safety Truck.

Cu o rata de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, Romania este pe locul doi in randul statelor membre UE in ceea ce priveste numarul de morti in accidente rutiere in 2014. Tinerii sunt cel mai frecvent implicati in accidente mortale, cu un varf de risc intre 15 si 24 de ani. Barbatii sunt mult mai frecvent victimele accidentelor rutiere decat femeile.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Mihai 25-06-2015 - 09:29

Titlul e neinspirat ales, nu e „citibil” si interpretabil cum ar trebui

Comentariile sunt inchise.