Acasa Telefoane Calibrarea bateriei telefonului

Calibrarea bateriei telefonului

by Dragos Schiopu
calibrarea bateriei

De foarte multe ori am fost ispitita de fel si fel de metode prin care sa pot mari durata de viata a bateriei telefonului meu, dar o parte din aceste metode mai rau a facut bateriei mele. Nu vreau sa vorbesc despre ce nu trebuie sa faci bateriei telefonului din dotare, ci mai degraba as scrie ceva despre calibrarea bateriei telefonului tau.

Desi la prima vedere calibrarea bateriei poate parea o treaba foarte grea, in realitate lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. Nu este o modalitate greu de realizat, ci mai degraba o metoda ce iti ocupa ceva timp. Dar pentru a intelege de ce spun acest lucru am sa va las etapele esentiale pentru calibrarea bateriei telefonului.

Etape esentiale pentru calibrarea bateriei telefonului

In primul rand cred ca toata lumea este constienta ca acest lucru poate fi realizabil numai daca bateria (acumulatorul) este la prima ei folosire si nu s-a mai incarcat pana atunci. Daca totusi ai mai incarcat-o de cateva ori si n-ai respectat aceste etape toata aceasta procedura nu iti va fi de folos si nici durata de rezistenta a bateriei nu va creste.

  • etapa 1 – utilizeaza telefonul pana bateria iti indica faptul ca este pe 0%. Lasa-l sa se opreasca singur, dupa ce s-a intamplat asta mai incearca o data sa-l deschizi (in acest fel vei forta bateria sa se consume in totalitate), apoi lasa-l in priza la incarcat, dar inchis.

Cel mai indicat ar fi sa lasi telefonul la incarcat pe parcursul noptii astfel incat sa aiba suficient timp pentru a se incarca.

  • etapa 2 – dupa ce ai lasat bateria la incarcat toata noaptea deschide telefonul si lasa-l in continuare la incarcat pana ce indica 100%. Dupa ce se intampla asta deconecteaza bateria de la priza si apoi conecteaza-l din nou la priza (astfel te vei asigura ca bateria ta este cu adevarat incarcata 100%).

Iar dupa ce ai indeplinit toate astea este indicat ca pana seara sa consumi bateria pana pe 0% exact ca la prima etapa. Si daca nu stii care este cea mai buna metoda prin care poti goli bateria te poti uita la diverse videoclipuri si bineinteles poti apela si la diverse jocuri;

  • etapa 3  – daca vrei intradevar o baterie cu o durata mult mai mare este recomandat sa faci ceea ce ai facut si la prima etapa si cea de-a doua, de cel putin doua ori, astfel vei putea in sfarsit sa te bucuri de o adevarata calibrare a bateriei tale.

Si asa cum am spus si mai sus nu cred ca aceasta metoda pentru calibrarea bateriei este una foarte grea, mai bine spus este una de lunga durata, dar nu grea, caci lucrurile acestea le poate face si un copil. Bineinteles ca toate etapele de mai sus se pot aplica si pentru tablete, laptop-uri, nu numai pentru telefoane. Voi stiati despre aceasta metoda pana acum? Si daca da, in cazul vostru a functionat?

s-ar putea sa-ti placa