Acasa Diverse Cainii robotici sunt pe cale de disparitie

Cainii robotici sunt pe cale de disparitie

by Dragos Schiopu

caine robot

Cu siguranta in copilarie ti-ai dorit un caine, insa mai multi factori te-au facut sa nu alegi aceasta optiune, printre care si opinia parintilor. Acum, fiind la maturitate te gandesti ce sa alegi, insa parca nici acum nu esti de acord cu faptul ca vei avea nevoie de suficient de mult timp ca sa poti ingriji un caine. Inca din anul 1999 cei de la Sony au gasit o solutie pentru cei ce isi doresc un caine, mai exact unul robotic, denumit si Aibo. Acesta, in momentul in care a fost lansat parea un inlocuitor destul de bun pentru un patruped real, insa o data cu trecerea timpului oamenii au inceput sa aiba o alta perceptie, dand la o parte calitatile si descoperind mai mult defectele.

Aibo a reusit sa stranga o suma fabuloasa de cumparatori, mai exact 150.000 de unitati, a cate 2.000 de dolari fiecare. Majoritatea celor ce si-au achizitionat un astfel de robot, au primit o veste trista din partea celor de la Sony, precum ca micii camarazi robotici nu vor mai fi reparati. Redactorii de la The New York Times, au publicat un video in care posesorii isi exprima opinia si totodata povestesc despre experienta avuta cu un robot in loc de caine. Poate ca pare o nebunie sa te atasezi atat de mult de un obiect, insa marturiile celor ce au avut pana acum un astfel de catel, te vor face sa iti schimbi total perceptia.

Cateii Aibo nu au mai primit reparatii tehnice inca din luna martie a anului trecut, indemnandu-i pe beneficiari sa apeleze la o fiinta vie, mai exact la un catel cu suflet, care sa se ataseaza foarte repede de stapan. Trebuie laudat faptul ca cei de la Sony au reusit sa creeze un astfel de model robotic capabil sa reziste 16 ani, cu mult mai mult fata de orice alt gadget modern. Ceea ce mai trebuie luat in vedere, este faptul ca nici cainii reali si nici cei virtuali nu traiesc pentru o eternitate.

s-ar putea sa-ti placa