Acasa Telefoane BlackBerry 10 in Romania

BlackBerry 10 in Romania

by Dragos Schiopu

blackberry-z10 Asa cum era de asteptat, cele doua modele despre care s-a tot discutat zilele acestea se vor vinde in curand si in Romania. Pentru cei care inca nu stiu despre cele doua telefoane, desi colegii mei de blog au mai scris despre ele inca din ianuarie, tin sa va anunt ca au fost lansate miercuri seara la New York si vin cu un nou sistem de operare Blackberry 10, diferit de sistemul de operare precedent.

Printre lucrurile interesante de care am aflat la lansare, a fost schimbarea numelui companiei din „Research in Motion” in „Blackberry” (one brand – one promise) si faptul ca noul sistem de operare incearca sa tina totul la un click distanta.

Cele doua modele proaspat lansate vin cu un ecran de 3.1 inch pentru modelul Q10 care detine si o tastatura querty, respectiv un ecran de 4.2 inch pentru modelul cu ecran tactil, Z10, cu componente tech de ultima ora, desi exista multe discutii despre performanta camerei foto atunci cand exista foarte putina lumina.

Modelul de 4.2 inch pare o clona a telefonului iPhone 5, desi gratie modului in care e construit sistemul de operare, nu are un buton fizic, precum cel de la Apple.

Informatii despre BlackBerry Z10 pret si BlackBerry Q10 pret puteti gasi si pe site-urile romanesti si sunt promisiuni de la marii operatori ca acesta va fi adus si la oferta. Momentan am pus link-uri catre un magazin online romanesc, care promite sa aduca aceste telefoane la preturi promotionale foarte bune.

Cateva caracteristici tehnice legate de cele doua telefoane gasiti mai jos:

Blackberry Z10

Blackberry Z10 vine cu o rezolutie de 1280×768 de pixeli, o densitate de 356 dpi  si cu un procesor dual core Qualcomm Snapdragon la 1.5 GHz. De asemenea, are 2 GB memorie RAM, foarte utila pentru multi-tasking. Camera foto este de 8 megapixeli.

Blackberry Q10

blackberry-q10

Blackberry Q10 este modelul cu tastatura, are un ecran mai mic (3.1 inch) si o densitate de 330 dpi. Ecranul este de tip touchscreen si are un format mai rar intalnit, deoarece este patrat.

Trebuie sa recunosc ca voi fi tentat si eu sa testez un BlackBerry Z10 cat mai curand posibil, mai ales ca in ultima vreme mi-au trecut prin mana tot felul de tablete cu sisteme de operare customizate si care mi-au dat ceva batai de cap in primele momente.

s-ar putea sa-ti placa