Acasa Diverse Timisorenii vor putea inchiria biciclete electrice cu ajutorul Primariei?

Timisorenii vor putea inchiria biciclete electrice cu ajutorul Primariei?

by Dragos Schiopu

Timisoara – primul oras european iluminat electric – pregateste locuitorilor sai o noua surpriza: un serviciu de inchiriat biciclete si scutere electrice, dar si lansarea unor statii de incarcare pentru toate vehiculele eco.

biciclete_electrice_timisoara

Biciclete electrice in Timisoara? Nu, nu este un vis! Consilierii locali ai Timisoarei vor avea pe ordinea de zi a sedintei de maine aprobarea participarii Primariei Timisoara, în calitate de partener, la proiectul „Smart Cities 2014” din cadrul programului „Horizon 2020– Smart City”, alaturi de orase din Germania, Ungaria si Serbia.

Cooptarea Timisoarei in cadrul acestui proiect reprezinta o bucurie pentru toti timisorenii deoarece asta inseamna ca in urmatorii ani vor avea la dispozitie centre de inchiriere pentru biciclete si scutere electrice si se vor instala si statii pentru alimentarea vehicolelor eco cu energie electrica. Suma necesara de un milion de euro pentru acest proiect va fi obtinuta de la Uniunea Europeana prin intrarea Timisoarei in reteaua „Smart Cities” si vor fi fonduri nerambursabili.

“In paralel, suntem preocupati sa extindem reteaua de piste de biciclete si sa o imbunatatim, fiind acolo unde la ora actuala inca avem treceri abrupte de la pista de bicicleta la carosabil, vom veni cu remedii. Asteptam sugestii de la biciclisti sa ne semnaleze unde am putea sa mai facem o pista, unde sa mai putem interveni”, declara primarul Timisoarei, Nicolae Robu

Conform estimarilor facute de edil si de cei responsabili din cadrul Primariei, durata de implementare a proiectului va fi de cel mult 4-5 ani, deci in 2018/2019 Timisoara va putea fi considerata capitala eco a Romaniei.

M-as bucura foarte mult daca aceasta initiativa ar fi extinsa in cat mai multe orase din Romania, asa cum am vazut ca a fost extins proiectul Student O Bike. Cu siguranta alta este experienta cand nu mai trebuie sa pedalezi, dar cred ca este o alternativa perfecta pentru transportul in comun si cred ca prin intermediul acestor biciclete electrice le-am putea aduce un zambet pe chip batranilor care nu mai pot pedala pe distante lungi, dar, prin intermediul acestui proiect, pot sa retraiasca sentimentele pe care le aveau cand erau in floarea varstei.

s-ar putea sa-ti placa