Acasa Diverse Securitatea in cadrul unei parole

Securitatea in cadrul unei parole

by Dragos Schiopu

Cele mai mari beneficii pe care ni le pot aduce producatorii si dezvoltatorii de aplicatii sunt criptarea si securizarea datelor personale.

De cele mai multe ori utilizatorii folosesc parole cat mai simple si cat mai usor de retinut. Acestia prefera sa foloseasca aceeasi parola la toate conturile pe care le acceseaza (E-mail, Facebook, Twitter, Instagram etc.) nepasandu-le de faptul ca printr-o simpla greseala toate informatiile lor ar putea deveni tinta principala pe lista unui hacker.

Cateva sfaturi despre securitatea datelor personale in mediul online:

> incearca intotdeauna sa folosesti o parola diferita, sau cel putin terminatia acesteia sa fie complet schimbata.

> niciodata nu incerca sa bagi in locul unei parole greu de ghicit numarul tau de telefon.

> evita pe cat posibil conectarea pe site-uri cu greseli de programare sau neeligibile.

> schimba parola regulat, si incearca sa o memorezi sau sa o salvezi intr-un loc bine securizat.

> niciodata un administrator de site/aplicatie nu iti va cere numele si parola in favoarea unei conectari de verificare.

> daca te afli intr-un loc public si te conectezi pe un account online, nu uita sa te deconectezi si sa verifici daca nu cumva browser-ul de internet a memorat informatia pe care ai introduso.

Sfaturile pe care le-am enumerat mai sus sunt constructive, si iti vor oferi mai multa siguranta atunci cand navighezi pe internet.

Alte recomandari despre securitatea parolelor pentru cei putin mai avansati:

! Incearca sa generezi o parola cu simboluri, cifre, litere, spatii, cu ajutorul unor soft-uri sau site-uri de specialitate.

ex1: http://www.crypo.com/

ex2: http://strongpasswordgenerator.com/

! Intotdeauna dupa ce te deloghezi de pe site-ul aferent nu uita sa stergi cookie-urile din browser si istoricul pe durata in care a fost folosit.

! Intotdeauna verifica unitatea pe care introduci informatiile personale. Este posibil ca administratorul sa managerieze audio+video toate miscarile pe care le faci in sistemul de operare.

Incercati sa nu deveniti tinta a hackerilor! Datele personale sunt mai importante decat timpul care este acordat crearii unei parole.

s-ar putea sa-ti placa