Acasa Diverse Benq a lansat 3 produse inovatoare printre care si o boxa electrostatica

Benq a lansat 3 produse inovatoare printre care si o boxa electrostatica

by Dragos Schiopu

Dupa cum spune si titlul, Benq a lansat trei produse inovatoare. Este cam putin spus trei produse pentru ca vorbim de trei categorii in care avem mai multe modele pentru fiecare in parte. Este vorba de monitoare, proiectoare si prima boxa portabila cu tehnologie electrostatica din lume. Monitoarele nu sunt destinate utilizatorilor obisnuiti, ci celor ce lucreaza in domeniul foto/video pentru ca vorbim de niste monitoare profesionale. Proiectoarele lansate sunt in numar de 14 si ofera suport pentru diferite domenii.

BL2420Z_Regular_Front_eye

Benq aduce niste dispozitive profesionale adresate celor ce vor performanta care genereaza la randul sau rezultatele dorite. Pentru asta, Benq a pregatit cate un astfel de dispozitiv adresat fiecarui utilizator. Nu avem parte de un monitor, ci de trei pentru a acoperii cat mai mult din necesitatile utilizatorilor profesionisti. Beneficiile celor trei modele (SW2700PT, BL2711U, BL2420Z) le voi prezenta mai jos.

  • Modelul SW2700PT ofera cele mai bune functii pentru editare foto
  • Modelul BL2711U ofera solutii inteligente pentru proiectarea CAD/CAM si animatie
  • Modelul BL2420Z a fost special creat pentru segmentul de utilizatori de business

Modelul SW2700PT este foarte bun la editarea foto datorita panel-ului care asigura o acoperire de 99% a spectrului Adobe RGB si 100% a spectrului sRGB, posibilitati de calibrare hardware, controlerului OSD si a „shading hood-ului” ce impiedica patrunderea luminii in spatiul de lucru. Monitorul are o dimensiune de 27 de inci si o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli. Monitorul reproduce mai mult de un miliard de culori, astfel utilizatorii se vor putea bucura de vizualizarea celor mai fine umbre pe ecranul BenQ. Rezolutia QHD ofera un afisaj clar, cu detalii bine conturate si nuante naturale. Modelul SW2700PT vine cu un „shading hood” (capac protector) detasabil care are rolul de a reduce reflexiile ecranului in zone in care lumina ambientala este greu de controlat. Integrarea unui modul dedicat alb/negru face din BenQ SW2700PT produsul ideal si pentru fotografii care prefera fotografia monocroma.

Modelul BL2711U este special realizat pentru specialistii in design si proiectare, acoperind un spatiu de culoare Adobe de 99% si sRGB de 100%. Cu alte cuvinte, modelul BL2711U este perfect pentru profesionistii din industria artei grafice, arhitectura sau design. Monitorul are tot 27 de inci, dar rezolutia lui este de 3840×2160 pixeli. Culorile sunt clare si releva cu precizie fiecare detaliu realizat, avand un unghi de vizualizare foarte mare.  Acest model ofera si un mod special conceput pentru compararea imaginilor. Functia PIP/PBP permite utilizatorilor sa compare doua sau mai multe imagini/ desene/ schite de la doua PC-uri in acelasi timp. BenQ tine cont si de protectia ochilor utilizatorilor si introduce tehnologia Flicker Free pe modelul BL2711U. Aceasta tehnologie elimina tremurul imginilor indiferent de nivelul de luminozitate la care este setat ecranul.

Modelul BL2420Z este adresat clasei business, astfel el ofera confort si productivitate la locul de munca. Acest monitor are un panel VA care are un contrast nativ 3000:1, de trei ori mai mare decat la un monitor obisnuit. Panel-ul ofera 8 biti de culoare si reda pana la 16,7 milioane de culori simultan. De asemenea, ecranul are 23,8 inch si este unul anti-reflexie.

Benq mai lanseaza si 14 modele de proiectoare. Acestea sunt modele home cinema, educationale si profesionale cu lentile intershimbabile pentru amfiteatre si sali de cinema.

  • Modelele W1110, W2000 și W3000 sunt compatibile cu standardul Rec. 709, folosit in cinematografie
  • Modelele MH856UST, MW883UST și MX882UST sunt cele mai performante modele dedicate segmentului interactiv educational si ofera o luminozitate ridicata, acces direct de pe tableta sau smartphone, cu proiectii de la distante extrem de reduse
  • Modelele profesionale PU9530, PW9520, PX9510, PX9210 si PU9220 sunt dedicate locurilor de mari dimensiuni (ssli de conferinte, amfiteatre, sali de spectacole) si au pana la 7 lentile interschimbabile
  • Modelele SU922, SW921, SX920 sunt proiectoare profesionale pentru sali mari si amfiteatre, cu posibilitati de reglaj și setari multiple, consum redus si fiabilitate foarte mare

Despre aceste modele am spus cam tot ce trebuie sa stiti. Nu am sa fac un rezumat pentru fiecare in parte ca la monitoare pentru ca sunt mult prea multe. Insa caractersisticile generale le-am scris deja mai sus.

In final, Benq a prezentat si prima boxa portabila cu tehnologie electrostatica din lume si conexiune Bluetooth aptX. Avantajele boxelor electrostatice includ reducerea distorsiunilor de pana la două ori comparativ cu boxele traditionale conice fixate in incinte dedicate, o greutate redusa a diafragmei si un raspuns foarte fidel atat in amplitudine cat si in tempo, deoarece principiul prin intermediul caruia este generat sunetul este aproape lipsit de orice fel de rezonanta.

Denuminea acestei boxe este TreVolo si contine patru amplificatoare si trei canale DSP, panouri electrostatice active, sub-woofere de inalta calitate si radiatoare de mari dimensiuni.

O noutate este si sistemul audio compact care contine un mod speakerphone pentru preluarea apelurilor telefonice de pe smartphone. Utilizatorii pot folosi astfel TreVolo si pentru apeluri hands-free. Dispozitivul are de asemenea mai multe intrari pentru semnalul audio: Line-In, USB si Bluetooth.

Si design-ul pentru aceasta boxa a fost bine gandit. Pentru constructia sa, a fost utilizat  un bloc continuu de aluminiu, in locul plasticului si a incintelor subtiri din lemn care ar fi perturbat calitatea sunetului. Se pare ca Benq s-a gandit cam la tot pentru a obtine un sunet cat mai bun.

In concluzie, Benq a reusit sa aduca pe piata romaneasca niste modele foarte bune pentru cei ce au nevoie de imagini de calitate sau un sunet foarte bun printr-o boxa portabila bine gandita. Atat monitoarele cast si proiectoarele acope o gama foarte mare de utilizatori profesionisti. Proiectoarele insa se adreseaza si scolilor. Despre boxa portabila nu pot spune multe lucruri, pentru ca eu nu sunt pretentios la acest capitol. Per total, Benq a facut niste lansari foarte bune.

Galerie foto

s-ar putea sa-ti placa