Acasa Computere Barebone Intel NUC, evolutia PC-urilor

Barebone Intel NUC, evolutia PC-urilor

by Dragos Schiopu

Chiar zilele trecute ma intrebam de ce computerele au ramas in carcase destul de mari, avand in vedere ca laptopurile au ajuns sa aiba preturi la fel de mici si comparabile cu desktop-urile. Iar Barebone Intel NUC pare sa vina ca un raspuns la aceasta provocare de a mentine inca PC-urile pe piata.

Barebone Intel NUC

De exemplu, eu am nevoie de un computer, cu procesor i3-i5 pe care sa fac anumite treburi, dar m-ar deranja zgomotul facut de ventilatoarele alea mari de la un PC, oricat ar fi ele de silentioase. Asa ca ma gandeam sa cumpar un laptop, pana am descoperit in oferta evoMAG.ro ceva care mi-ar fi foarte util si la un pret mai mult decat acceptabil.

Mai mult decat atat, doua dintre cele 3 NUC-uri aflate in oferta sunt la promotie:

Barebone Intel NUC (Next Unit of Computing) Deep Canyon (Placa de baza DCCP847DYE, Intel Celeron 847, Intel HD Graphics 4000, 2xHDMI) este la un pret special de 769 lei.

Barebone Intel NUC (Next Unit of Computing) Ice Canyon (Placa de baza DC3217IYE, Intel Core i3-3217U, Intel HD Graphics 4000, 2xHDMI) este la un pret special de 1299 lei.

Printre beneficiile oferite de Barebone Intel NUC eu intrevad:

  • consumul mic de energie;
  • faptul ca are performantele unui ultrabook sau chiar le poate depasi;
  • portabilitatea (exceptand faptul ca ai avea nevoie si de monitor sau tv cu port hdmi);
  • faptul ca poti sa ii pui pana la 16 GB de RAM;
  • dimensiuni reduse.

Exista si un lucru destul de minor care ma deranjeaza personal, si anume faptul ca nu are un port USB 3.0 incorporat. Desi nu cred ca este atat de grava lipsa acestui tip de port.

Deocamdata atat va spun despre aceste minunatii de computere, dar sunt sigur ca voi reveni dupa ce obtin unul in teste.

Barebone Intel NUC 01

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.