Acasa Tehnologie Atac cibernetic, de Craciun, asupra retelei PlayStation

Atac cibernetic, de Craciun, asupra retelei PlayStation

by Dragos Schiopu

Joi, 25 decembrie, a avut loc un atac informatic ce a afectat si serviciile online pentru consola Xbox a grupului american Microsoft. Problemele au fost insa remediate in decursul zilei de vineri si de atunci functioneaza fara probleme.

sony attack lizard squad

‘Reteaua PlayStation si alte servicii de jocuri au fost atacate in timpul sarbatorilor cu un nivel de trafic artificial de mare, destinat sa intrerupa conexiunea cu serverele’, a explicat, sambata seara (27 decembrie), vicepresedintele diviziei americane a Sony, Catherine Jensen.
‘PlayStation Network este din nou online’, a adaugat Jensen.

Un grup de hackeri, intitulat Lizard Squad, a revendicat atacul dupa ce, la inceputul lunii decembrie, a avertizat ca va lovi in preajma Craciunului. Grupul a mai sustinut in trecut ca e responsabil pentru caderea temporara a site-ului Vaticanului, Battle.net si League of Legends. De asemenea, si-a asumat responsabilitatea pentru o alerta cu bomba ce a facut ca un avion in care se afla presedintele Sony Online sa fie redirectionat.

Piratii informatici s-au aratat jigniti de filmul „The Interview”, o comedie produsa de studiourile Sony, avand ca subiect o tentativa de asasinat a liderului nord coreean Kim Jong-Un, orchestrata de CIA.

Problemele dintre Lizard Squad si companiile Sony si Microsoft au aparut dupa ce acestea din urma au decis sa difuzeze pe retelele PlayStation si Xbox Video filmul ‘The Interview’.

Dupa ce in prima faza a anulat lansarea filmului prevazuta pentru data de 25 decembrie, Sony s-a razgandit si, in ziua de Craciun, a lansat acest film in unele sali de cinema din SUA si pe internet, fiind disponibil si pe consolele Xbox si, curand, pe PlayStation.

Este foarte posibil ca atacurile cibernetice asupra SONY sau altor companii implicate in productia filmului „The Interview” sa nu se opreasca aici, FBI anuntand si ca unele sali de cinema ar putea fi afectate. Totusi, Reuters a dat asigurari cum ca nu vor exista amenintari fizice la adresa spectatorilor de cinema.

Comedia „The Interview”, a carei productie a costat 44 de milioane de dolari, ruleaza si in cinematografele din Romania.

s-ar putea sa-ti placa