Acasa Diverse ASUS ar putea achizitiona HTC

ASUS ar putea achizitiona HTC

by Dragos Schiopu

Asus, una dintre cele mai cunoscute companii de dispozitive desktop si mobile este interesata sa achizitioneze compania taiwaneza HTC producatoare de dispozitive mobile. Presedintele Asus, Johnny Shih a declarat ca compania este in discutii pentru preluarea companiei HTC.

Asus-HTC-logo

Compania taiwaneza Asustek Computer Inc, a declarat vineri ca nu a exclus posibilitatea de a achizitiona divizia de smartphone-uri din cadrul companiei HTC. Chiar daca acum nu prea exista sansele unei astfel de preluari, poate in viitorul apropiat vor fi sanse ca Asus sa achizitioneze HTC.

Sansele ca Asus sa preia HTC nu sunt mari, pentru ca compania HTC este o companie cu o influenta mare in domeniul de smartphone-uri. Dar daca luam in calcul pierderea de pana a 20% din actiuni si cel mai recent dispozitiv lansat de catre HTC, One M9, care nu a prea impresionat pe fani, atunci putem lua in calcul si o preluare a companiei HTC de catre cei de la Asus.

Dupa ce compania HTC a inceput anul 2014 cu un profit mic, in trimestrul 4 si inceputul anului 2015 acestia au inceput sa-si mareasca profitul dar cum HTC One M9 nu a impresionat, acestia vor avea un minus considerabil in profit. In al treilea trimestru al acestui an, HTC va avea un profit mai scazut deoarece reduce cu pana la 30% productia pentru dispozitivul HTC One M9. Pe de alta parte, compania Asus a castigat foarte mult teren pe piata dispozitivelor cu Android cu ajutorul seriei de dispozitive mobile ZenFone. Asus ZenFone 2 a fost primit foarte bine pe piata din China si India, iar Asus se gandeste la o posibila lansare si pe piata din SUA si Canada. Si pe piata de notebook-uri, Asus continua sa fie un competitor serios pentru companiile rivale.

Valoarea de piata a companiei HTC este de peste 2 miliarde de dolari. In anul 2011, compania avea o valoare de piata de 33.8 miliarde dolari. Acum ar fi momentul ideal pentru ca Asus sa faca o oferta buna si sa preia HTC iar cu putina munca, Asus ar putea urca in topul producatorilor de smartphone-uri.

s-ar putea sa-ti placa