Acasa Tehnologie App review: QtInfo

App review: QtInfo

by Dragos Schiopu

QtInfo este una din acele aplicații esențiale pentru un dezvoltator. QtInfo scanează sistemul de operare și detectează modulele Qt instalate, precum și versiunea acestora. QtInfo este o aplicație gratuită ce poate fi descărcată din Nokia Store sau de pe pagina dedicată din Nokia Projects. Momentan, din Nokia Store poate fi descărcată numai versiunea pentru Symbian^1 și Symbian^3 Anna și Belle. Versiunea pentru MeeGo poate fi descărcată numai de pe pagina proiectului din Nokia Projects, urmând ca în curând aceasta să fie disponibilă și în Nokia Store.

La pornire, QtInfo scanează sistemul de operare și pregătește un raport detaliat, care este prezentat apoi utilizatorului.

În acest raport sunt prezentate date precum: versiunea curentă de Qt instalată, data build-uirii, țara, limba în care este setat telefonul, modulele Qt instalate, versiunea de firmware, rezoluția ecranului, versiunea Qt Mobility și senzorii, tipuri de video suportate de Qt Multimedia, versiunea Qt Quick, plugin-urile Qt Quick instalate și versiunea, versiunea de WebKit instalată, ip-ul și mac-ul, formatele de imagine suportate de sistemul de operare, fonturile instalate, sistemele de scriere și dimensiunea standard a fonturilor.

După generarea raportului, acesta poate fi copiat în memoria clipboard a telefonului, poate fi trimis pe e-mail sau postat pe pastebin.com sau poate fi salvat în telefon, sub forma unui fișier html.


Ultima imagine este cea a fișierului html generat de către QtInfo. Aplicația este foarte folositoare programatorilor care testează aplicații, având un instrument complet de vizualizare a tuturor informațiilor legate de Qt, modulele și versiunile instalate.

s-ar putea sa-ti placa