Acasa Telefoane Aplicatii: Google Keep

Aplicatii: Google Keep

by Dragos Schiopu

Ieri s-a lansat cu mare tamtam aplicatia Google Keep. O aplicatie menita (cel putin teoretic) sa concureze cu Evernote. Spun cel putin teoretic, pentru ca atunci cand am vrut sa folosesc Evernote, singurul lucru care m-a deranjat a fost faptul ca nu este in curtea celor de la Google si trebuie sa imi fac inca un cont, inca o parola de tinut minte etc.

google_keep

Aplicatia celor de la Google insa e foarte simplista. Atat de simplista, incat imi da impresia ca e mai mult joaca unui programator in timpul liber, decat un proiect amplu si bine gandit.

Cand am aflat de ea, am fost extrem de incantat de aceasta veste. Dupa 30 de minute de studiat aplicatia pe  toate partile, mi-am dat seama ca e aproape degeaba.

Ai trei tipuri de notite: text, lista si audio. La text poti sa pui si o poza sau mai multe. La notitele audio poti sa pui text, dar nu poti sa adaugi audio intr-o notita care contine deja text.

Primul gand pe care l-am avut atunci cand am vazut notitele de tip lista, a fost bineinteles lista de cumparaturi. De obicei se ocupa de ea Dana, dar exista negocieri puternice cum ca ar trebui sa ma duc eu la cumparaturi si ea sa imi dea lista. Asa ca imediat dupa ce am facut eu o lista, cu doua produse, dupa cum veti vedea in poze, urmatorul gand a fost sa ii dau share sotiei sa adauge si restul produselor in lista. Si cum nu parea sa fie posibil pe telefon, am incercat si din Google Drive, dar nimic, nici urma de a da share notitelor respective la mai multi utilizatori.

Asa ca vin cu intrebarea fireasca. La ce naiba imi este util Google Keep, cand pot avea liste mult mai complexe in Google Drive?

Aplicatia poate fi descarcata din Google Play aici.

Pentru a accesa zona ei din Google Drive, incercati adresa aceasta.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

B00b00r00za 24-04-2013 - 11:42

Pentru iPhone am gasit decat Google Keep HD+, care costa 1.79 euro. In orice caz, nu as cumpara-o, mai ales ca Google Drive e mai mult decat suficienta pentru ce imi trebuie – liste de cumparaturi, de calatorie 🙂

Comentariile sunt inchise.