Acasa Diverse Aparate de aer conditionat. Pe care sa il aleg?

Aparate de aer conditionat. Pe care sa il aleg?

by Dragos Schiopu

Cand vine vorba de aparate de aer conditionat, alegerile nu sunt atat de dificile. Un astfel de aparat bun trebuie sa aiba o clasa energetica de racire A++ sau A+++, insa depinde de buget. Dar si filtrele de praf reprezinta un alt amanunt destul de important. Pana la urma, un aparat slab poate sa afecteze sanatatea noastra.

Aparate de aer conditionat

Am sa fac o lista in functie de buget cu mai multe aparate de aer conditionat. Eu am sa utilizez cateva criterii esentiale. In primul rand, m-am uitat la clasa energetica pentru ca este un aspect esential. Un aparat de aer conditionat consuma destul de multa energie electrica, deci eu zic ca trebuie sa fie prioritar acest criteriu. Altul este calitatea filtrului de praf. Un astfel de aparat poate afecta sanatatea noastra daca are filtre de slaba calitate. In general, aparatele mai noi au filtre destul de bune.

Star-Light ACM-12BIN – 1300 de lei

Star-Light ACM-12BIN este cel mai bun aparat de aer conditionat din punct de vedere al raportului calitate/pret. Acest aparat costa 1300 de lei si are clasa energetica pentru racire A++ (Putere consumata la racire 219 kWh/an), iar pentru incalzire are clasa energetica A+ (Putere consumata la incalzire 875 kWh/an). Acest aparat dispune de un filtru de aer tip lavabil. Aparatul este foarte bun si isi face treaba excelent.

Samsung AR12JSFNCWKNZE – 1650 de lei

Samsung AR12JSFNCWKNZE ar putea fi o alternativa pentru Star-Light ACM-12BIN, insa diferenta de bani nu este foarte justificata. Eu as alege totusi acel Star Light, insa daca va doriti un aparat de la Samsung, AR12JSFNCWKNZE este la o oferta destul de buna.

Samsung AR09HSSFAWK NEU – 2850 de lei

Samsung AR09HSSFAWK NEU este unul dintre cele mai bune aparate de pe piata. Acesta vine cu un consum de energie foarte mic avand clasa energetica pentru racire A+++ (Putere consumata la racire 103 kWh/an) si A++ pentru incalzire (Putere consumata la incalzire 730 kWh/an). Aparatul are si un filtru de praf foarte bun. Este o alegere ideala, dar costa destul de mult.

Daca doriti sa vedeti o lista completa cu aparatele de aer conditionat, puteti accesa direct acest link. Totusi, sper sa va ajute si lista facuta de mine. Nu este o lista mare, pentru ca m-am uitat si la consumul de energie si Star-Light ACM-12BIN este cea mai buna alegere la momentul de fata. Sigur, daca va puteti permite Samsung AR09HSSFAWK NEU este alegerea ideala deoarece are o clasa de consum pentru racire A+++, dar este destul de scump. Celelalte oferte vin la un pret mai mare si nu ofera nimic in plus.

 

s-ar putea sa-ti placa