Acasa Diverse Android Jelly Bean ajunge la 60.8% in timp ce KitKat urca la 8.5%

Android Jelly Bean ajunge la 60.8% in timp ce KitKat urca la 8.5%

by Dragos Schiopu

Android este cel mai popular sistem de operare pe terminalele mobile insa producatorii uita sa faca update la terminalele lor si pe piata raman telefoane cu versiuni vechi. Google publica lunar situatia cu versiunile Android astfel stim care este situatia terminalelor referitor la versiunea rulata de Android.

android statistic

Google publica lunar un raport cu versiunile de Android de pe terminalele noastre. Situatia sta destul de bine, dar se putea si mai bine. Vina este a producatorilor care scot terminale bune spre foarte bune, dar nu ofera un suport real software. Astfel o mare parte din terminale ruleaza inca Android Jelly Bean (de la 4.1 la 4.3) avand cea mai mare cota de piata si anume 60.8%. Cel mai nou Android si anume 4.4 are 8.5% cota de piata in urcare fata de luna trecuta care avea doar 5.3%.

Cea mai slaba versiune de Android lansata de Google, Android 3 are doar 0.1% cota de piata pentru terminalele cu Android. Surprinzatoare este si cota pe care Android Gingerbread o are, mai exact 16.2% ceea ce arata ca multi nu se grabesc sa isi schimbe terminalele vechi sau nu vor sa faca o alta investitie.

Cota de piata pentru KitKat se va mari foarte mult in aceasta vara cand marii producatori au promis ca vor face ungrade de la 4.1 / 4.2 la 4.4 KitKat. Sa speram ca se vor tine de cuvant si vor realiza acest upgrade de sistem.

s-ar putea sa-ti placa