Acasa Tehnologie Amplificarea semnalului wi-fi

Amplificarea semnalului wi-fi

by Dragos Schiopu

Amplificarea semnalului unui router este un subiect dezbătut intens pe Internet. Există însă și metode home made de îmbunătățire a semnalului wireless atunci când nu ai la îndemână gadget-uri scumpe. Despre o astfel de metodă o să povestesc mai jos.

Una dintre metode este modificarea antenei de la router și plasarea unei conserve în capătul acesteia. Dar ce te faci dacă routerul tău nu are antenă externă? Al meu nu are. Am un Huawey Home Gateway HG 655b, de la Romtelefon.
În interior, semnalul este ok, însă se pare că semnalul wireless nu este suficient de puternic să străbată pereții groși. Și cum astăzi aveam nevoie de internet la un vecin, iar routerul meu nu bate bine în afara casei, am aplicat o metodă văzută pe Discovery Channel, la Brainiac parcă: direcționarea semnalului wireless folosind o bucată de staniol (folie alimentară de aluminiu). Rezultatul: acum aveam internet la vecin, 3 liniuțe chiar. Dacă vreți vreodată să îmbunătățiți semnalul routerului vostru, staniolul este soluția.

Dar de ce funcționează această metodă? Semnalul emis de router este omnidirecțional, adică se împrăștie în toate direcțiile. Cu ajutorul staniolului, routerul devine unidirecțional și trimite semnalul numai într-o anumită direcție. Mai jos o imagine cu micul amplificator de semnal wireless homemade.

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Tibi 18-09-2011 - 11:22

Lol, chiar aveam nevoie pentru wireless’ul de la tara. Exact acelasi gen de router am si eu ! Mersi mult omule.

Nelutu 21-09-2011 - 13:04

Salut, am mai vazut si eu aceasta practica pe undeva. Dar daca pui staniolul acela, nu scade puterea semnalului „in spatele lui” ? 🙂

DevHell 21-09-2011 - 13:27

Ba da, scade puterea în spate, dar mărește în față 🙂

Comentariile sunt inchise.