Acasa Telefoane Alcatel Idol X+

Alcatel Idol X+

by Dragos Schiopu

Tocmai ce Mediatek anunţa acum o lună că va lansa un procesor real octa core, că şi avem primele rezultate de la anunţ. Alcatel tocmai anunţă că va lansa un telefon cu noul procesor de la MediaTek. Este vorba de Alcatel Idol X+ un upgrade major pentru Alcatel Idol. De ce spun un upgrade major? Pentru că noul procesor este de doua ori şi jumătate mai rapid adică este cu vreo 150% mai rapid. Dacă doriţi să ştiţi cât scoate un astfel de procesor în Antutu răspunsul este 19,451 puncte la frecvenţa d 1,7Ghz şi 32,000 de puncte la 2Ghz!

alcatel-one-touch-idol-x

Alcatel Idol

 

Trebuie să vă spun că Alcatel Idol X+ va avea un procesor cu o frecvenţă de 2Ghz. Asta sună foarte bine, atât pentru baterie cât şi pentru viteza oferită. Noul MT6592 (procesorul octa core) utilizează tot nuclee ARM Cortex A7 ce oferă o eficienţă energetică destul de mare în raport cu performanţa. Să nu uităm că procesoarele Qualcomm Snapdragon utilizează destul de mult bateria, iar MediaTek devine un concurent tot mai serios pe piaţa procesoarelor, un jucător ce poate fura titlul lui Qualcomm.

Revenind la Alcatel (compania TCL în China) avem pe lângă un procesor de top şi 2GB de RAM, o cameră principală de 13MP, ecran de 5 inci Full HD 1920x1080p IPS (cam la fel ca pe Idol), însă pe Idol X+ avem o baterie de 2500 mAh faţă de 2000 mAh. Creşterea bateriei se datorează şi noului procesor.

La pachet mai intră şi o brăţară ce se poate conecta prin bluetooth şi poate furniza informaţii legate de telefon. Putem spune că este un smartwatch dar asta vom vedea la data lansării.

Alcatel Idol X+ va fi lansat pe data de 15 ianuarie în China, urmănd să apară şi în Europa (dar nu se ştie când). Preţul telefonului va fi doar 330 de dolari, un preţ foarte mic pentru un telefon ce este net superior lui Galaxy S4.

Alcatel Idol X+

Alcatel Idol X+

 

s-ar putea sa-ti placa