Acasa Tehnologie Adobe WebUp #5

Adobe WebUp #5

by Dragos Schiopu

Ediția 5 a seriei Adobe WebUp are loc pe 31 mai începând cu ora 17:10 la etajul 6 al clădirii Anchor Plaza de lângă Plaza Romania Mall. WebUp #5 are pentru prima dată mai mulți prezentatori din afara Adobe (3) decât din Adobe (2). Înregistrarea este gratuită și se poate face aici.

O să fie disponibil și un live streaming la o calitate bună.

Programul conferinței #5 este:

17:10 – 17:55 Registration
17:55 – 18:00 Introduction
18:00 – 19:00 Advanced CSS Layout TehcniquesPrezentarea modulelor de layout propuse de CSS WG din cadrul W3C, aspecte teoretice, suportul în browser și exemple.

Dan este front-end developer la Adobe Romania de mai bine de 8 ani.

Dan Popa / Adobe
19:00 – 20:00 Take your web apps offline with Application CacheAflă cum HTML5 Application Cache îți permite să-ți păstrezi aplicația funcțională chiar și fără conexiune la Internet, tips & tricks, gotchas și live coding.

Ionuț este dezvoltator Java cu mai mult de 7 ani experiență în dezvoltarea de aplicații enterprise. Lucrează la Adobe de 4 ani ca și Computer Scientist în grupul de Digital Publishing.

Ionut Mărgelatu / Adobe
20:00 – 20:30 Break / Networking Session
20:30 – 21:00 Introduction to HTML5 History APIScurt istoric HTML, W3C și WHATWG Avantajul folosirii HTML5 History în locul hashtag-urilor și hashbang-urilor. Impactul implementării asupra motoarelor de căutare

Cosmin este programator pasionat de web și start-upuri. În prezent co-fondator la Storebeez.com și angajat IBM Romania.

Cosmin Nicula / Software Developer
21:00 – 21:30 Common mistakes in Mobile Web AppsSfaturi despre cum să ai o aplicație îngrozitoare, sau, un pic de neuroni puși la treabă și aplicația va fi OK Vom vorbi despre Application Flow, UX și administrarea resurselor.

David (@unneuron) este Web Developer în cadrul Gameloft România. A dezvoltat site-uri, aplicații web și aplicații pentru mobile. În prezent lucrează la Gameloft LIVE! – aplicație web pentru smartphone-uri și tablete (iOS si Android).

David Emanuel Oprea / Web Developer
21:30 – 22:00 From development to evolutionAflă cum industria pentru adulți a împins la limită tehnologia: de la Apache la Nginx pentru susținerea de request-uri, despre sisteme de cache (pentru reducerea numărului de servere și a request-urilor), de la Web 2.0 la Web 3.0 (compatibilitatea platformelor mobile și HTML5 cache), despre HD pentru live streaming sș optimizarea lui.

Andrei a început să „facă” web din 2004 trecând din backend la frontend și apoi la management. A cântat 5 ani la bass și a trecut prin OMV și fundeal.ro.

Andrei Epure / Manager

Pentru amatorii de Twitter, nu uitați că tagul ediției 5 este #AdobeWebUp5 și contul oficial de Twitter este @AdobeWebUp. Ca să citez dintr-un clasic „Citește și dă mai departe!”. Mai multe detalii aici.

[signoff1]

s-ar putea sa-ti placa