Acasa Tehnologie Adobe WebUp 4

Adobe WebUp 4

by Dragos Schiopu

Pe 26 aprilie, începând cu ora 17:10, are loc al patrulea eveniment din seria Adobe WebUp, organizat la sediul Adobe România, clădirea Anchor Plaza (lângă Plaza România Mall), etaj 6. La această ediție vor participa pentru prima dată 2 prezentatori care nu lucrează la Adobe.

De data asta va exista și live streaming, pentru cei care nu pot să se deplaseze la sediul Adobe România. Mai multe detalii aici și înregistrarea aici.

Programul conferinței #4 este:

17:10 17:55 Registration
17:55 18:00 Introduction
18:00 18:30 Real life, real-time Sinatra, CoffeeScript and Node.js

Prezentarea își dorește să treacă în revistă caracteristicile unei aplicații web dezvoltată în Ruby/Sinatra, CoffeeScript/jQuery/Backbone și Node.js, totul cu multe exemple din codul sursa (necenzurat!).

Cristian este programator devenit antreprenor în urmă cu 3 ani printr-un produs comercial (flairbuilder.com) dezvoltat în Flex și Adobe AIR. Acum pornește un al doilea produs (bicodr.com), o aplicație web menită să faciliteze dezvoltatorilor web programarea de situri HTML5/CSS3.

Cristian Pascu / Antreprenor
18:30 19:15 What’s all the fuss about Node.js

Ce este Node.js – use case-uri, best practices, librării interesante. Alexandru o să prezinte și aplicații cool făcute peste Node.js.

Fost developer de Joomla la o companie americană (iJoomla) poziție în care a făcut și backend (PHP & MySQL) și frontend. Fan înrăit Node.js și Stackoverflow.

Alexandru Vlăduțu / JavaScript Developer
19:15 19:45 Break / Networking Session
19:45 20:45 Introduction to LESS and Bootstrap

LESS adaugă CSS-ului variabile, operații și funcții. Se “compilează” deci simplu spus este CSS pentru programatori. Boostrap este un framework simplu și flexibil bazat pe LESS pentru HTML, CSS și JavaScript ce oferă un set popular de componente UI și widgets.

Daniel Popescu este fost dezvoltator Flex și ActionScript cu mai mult de 5 ani experiență în dezvoltarea de RIA. Cu un an în urmă a început să folosească exclusiv JavaScript și HTML. Lucrează la Adobe din 2010 ca și Computer Scientist parte din echipa Collaborative Translation Technology.

Daniel Popescu / Adobe
20:45 21:15 Introduction to PhoneGap


Aceasta este sesiunea introductorie dintr-o serie de prezentări despre PhoneGap. PhoneGap permite realizarea de aplicații pentru cele mai populare platforme mobile la ora actuală. Vei vedea exemple de aplicații PhoneGap și vei afla unde poate fi folosit și ce nevoi rezolvă. În sesiunile următoare o să intrăm și în partea de cod.

Mihai Corlan este worldwide web developer evangelist la Adobe, poziție pe care o ocupă din 2008. În această calitate vorbește la conferințe, scrie articole tehnice, și cod când în România, când în alte părți ale lumii.

Mihai Corlan / Adobe

s-ar putea sa-ti placa