Acasa Tehnologie Adobe lansează noi aplicații pentru tablete

Adobe lansează noi aplicații pentru tablete

by Dragos Schiopu

În cadrul conferinței anuale Adobe Max de anul acesta, au fost prezentate 6 noi aplicații optimizate pentru tablete (momentan Android și Apple) ce folosesc noile tehnologii de cloud computing de la Adobe, numite Cloud Creative Suite.

Cele șase aplicații sunt:

  • Adobe Photoshop Touch are uneltele principale din Photoshop, optimizate pentru touch. Editarea se face acum mult mai simplu, folosind gesturile. Photoshop Touch are și câteva unelte exclusive: Scribble Selection Tool, care permite decuparea unor obiecte dintr-o fotografie prin măzgălirea lui; tehnologia Refine Edge permite selectarea unor zone cu margini greu de decupat. Photoshop Touch folosește serviciul de cloud al Adobe, Adobe Creative Cloud, pentru salvarea fișierelor.

  • Adobe Proto permite realizarea unei schițe a unui site în câteva minute. Elementele site-ului sunt introduse folosind doar gesturi. Schița poate fi exportată în format HTML și prelucrată mai departe în Dreamweaver.
  • Adobe Collage permite crearea de colaje ce îmbină imagini, desene, text. Aplicația permite importul de imagini, 4 tipuri de creioane customizabile pentru desenat, permite și adăugarea de text. Fișierele create pot fi modificate în Photoshop.
  • Cu Adobe Debut, utilizatorii pot prezenta diverse design-uri clienților. Acesta poate deschide orice tip de fișier Creative Suite pentru vizualizare pe tabletă, inclusiv fișiere Photoshop cu multe layere și desene realizate în Illustrator. Se pot schița cu un creion pe desen diverse observații.

  • Cu Adobe Kuler se pot genera diverse palete de culori care pot fi utilizate într-un alt proiect viitor cu programe din Adobe Creative Suite.
  • Adobe Ideas este o aplicație ce generează desene vectoriale, folosind un stylus sau cu degetul. Fișierele generate cu această aplicație pot fi ulterior prelucrate în Photoshop sau Illustrator.

Aplicațiile prezentate de Adobe sunt interesante, în special Photoshop Touch. Dar problema majoră este legată de performanța acestor aplicații. În demonstrațiile de la Adobe Max, aplicațiile mergeau greoi pe un iPad 2. Sperăm însă că vor fi optimizate până la lansare. Avantajul acestora este că vor fi disponibile gratuit. Însă, accesul la Adobe Creative Cloud costă, prețul de început este de 9.99$.

s-ar putea sa-ti placa