Acasa Diverse AdBlock Plus nu mai blocheaza reclamele celor de la Microsoft si Google

AdBlock Plus nu mai blocheaza reclamele celor de la Microsoft si Google

by Dragos Schiopu

Adblock-Plus-for-Google-ChromeCred ca majoritatea utilizatorilor instaleaza extensia AdBlock imediat dupa instalarea browserului. Sincer sa fiu, ii inteleg deoarece si eu folosesc acest tool pentru a scapa de reclamele de pe site-urile care exagereaza cu bannere si pop out-uri. Astfel pot spune ca ofer credibilitate ambelor parti, utilizatorilor satui de atatea reclame precum si site-urilor care incearca sa castige un ban prin AdSense.

Totusi se pare ca unele companii sunt deranjate destul de tare de catre extensia AdBlock. Astfel se pare ca intre dezvoltatorii acestei extensii si gigantii Microsoft si Google a inceput o colaborare in urma careia, site-urile celor din urma vor putea afisa reclame fara ca extensia AdBlock sa le mai blocheze.

AdBlock este o extensie realizata de catre o companie pe nume Eyeo si se pare ca, dupa realizarea unui studiu amanuntit, acestia obtin bani grei din realizarea de colaborari in urma carora diferite site-uri pot afisa reclame in continuare fara ca extensia sa le faca probleme.

Un astfel de parteneriat se pare ca au realizat si cei de la Microsoft si Google. In urma acestui parteneriat, Eyeo a dat frau liber reclamelor de pe site-urile acestora indiferent ca folosim extensia lor. Totusi AdBlock continua sa le blocheze reclamele insa acestea au fost scoase de pe extensia AdBlock Plus.

Nu avem insa detalii legate de banii pe care Eyeo i-a primit pentru a face acest lucru insa zvonurile spun ca suma ar fi destul de mare, chiar daca Eyeo neaga faptul ca ar fi primit vreun ban pentru a permite reclamele pe site-urile Microsoft si Google.

Eu unul cred ca gestul celor de la Eyeo va dezamagi utilizatorii AdBlock astfel incat isi vor pierde increderea in extensia acestora si, in cazul in care vor aparea alternative, nu vor sta prea mult pe ganduri inainte de a schimba AdBlock cu o alta extensie.

 

s-ar putea sa-ti placa