Acasa Diverse Abonament lunar pentru eliminarea reclamelor de pe Youtube

Abonament lunar pentru eliminarea reclamelor de pe Youtube

by Dragos Schiopu

Potrivit unor zvonuri, Youtube se pregateste sa lanseze un abonament lunar care permite utilizatorilor platformei video sa elimine reclamele din timpul vizionarii unui videoclip. Presupun ca pretul abonamentului va fi unul pe masura, pentru ca publicitatea pe Youtube inainte redarii unui videoclip costa putin cam mult.

Potrivit unui raport dat de catre cei de la Bloomerg, o parte din veniturile care vin de la abonamentele care elimina reclamele, vor fi impartite si catre creatorii de continut pe Youtube. Potrivit raportului peste 55% din veniturile de pe abonamente vor fi impartite creatorilor de continut. Suma care se va imparti catre creatorii de continut va veni ca un supliment care va completa veniturile creatorilor de la utilizatorii care vor avea un astfel de abonament.

Conform raportului cota de streaming a Youtube-ului pentru America de Nord a scazut de la 19% in anul 2013 la 14% in anul 2014, Youtube-ul este intr-o cadere a traficului datorita si aplicatiei Twitch care a devenit din ce in ce mai populara.

O sursa anonima, probabil din cadrul companiei Google, a declarat ca serviciul de abonamente s-ar lansa cat mai curand, in cursul acestui an.

Youtube a mai incercat sa concureze cu astfel de abonamente impotriva serviciilor de abonare filme si serviciilor de muzica pe baza de abonament. Anul trecut, in noiembrie, Google a lansat aplicatia Music Key care ofera accesul la peste 30 de milioane de melodii pentru doar 9.99 de dolari pe luna.

s-ar putea sa-ti placa