Acasa Diverse Energia solara pusa in valoare de tehnologie

Energia solara pusa in valoare de tehnologie

by Dragos Schiopu

Despre beneficiile energiei solare suntem cu totii constienti, ceea ce este nou in acest domeniu este reprezentat tot de catre tehnologie. Cu ajutorul tehnlogiei, energia solara poate fi pusa in valoare din ce in ce mai mult, poate fi transformata in energie electrica sau poate fi folosita ca energie termica.

Cu siguranta multi dintre voi ai vazut amplasate pe acoperisurile caselor diverse panouri pentru captarea energiei solare. Ei bine, cu ajutorul unui panou solar energia solara poate fi captata si pusa in slujba gospodariei, ca de exemplu pentru incalzirea apei menajere.

Cu atat mai mult energia solara poate fi pusa in valoare atunci cand, cu ajutorul unui panou fotofoltaic energia solara este captata si transormata de catre un sistem in energie electrica.

Avand in vedere panoutile solare si panourile fotofoltaice, trebuie spus ca pretul de achizitie a unui sistem fotofoltaic este destul de mare in comparaie cu pretul unui panou solar care este folosit doar pentru energie termica. Este evident acest lucru si ne putem da seama ca producerea energiei electrice pe baza energiei solare necesita un sistem destul de complex.

Este evident ca tenologia patrunde cat mai adanc in orice domeniu, iar vis a vis de produsele ce au la baza energia solara, nu ne putem astepta decat la rezultate din ce in ce mai bune si diverse noi intrebuntari in raport cu trecera timpului.

s-ar putea sa-ti placa