Acasa Diverse Rezultate remarcabile ale studenților români la Imagine Cup 2012

Rezultate remarcabile ale studenților români la Imagine Cup 2012

by Dragos Schiopu

Imagine Cup, cea mai importantă competiție de tehnologie adresată studenților, și-a desemnat câstigătorii în cadrul finalei internaționale desfășurate în Sydney, Australia. România a fost reprezentată de 4 echipe finaliste – Complex (Universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) la secțiunea Windows Azure Challenge, IQube (Universitatea „Politehnică” din Timişoara) la secțiunea Software Design, AVe (Universitatea “A.I. Cuza”din Iași) la secțiunea Game Design: Phone și Petru Alexandru Ticlea (Universitatea Româno-Americană, București) la secțiunea IT Challenge.

Peste 350 de studenți din 75 de țări au participat la cea de-a 10-a finală internațională, concurând în cadrul celor 8 secțiuni ale competiției, pentru premii în valoare totală de 175.000 $.

Rezultatele României la Imagine Cup 2012
Petru Alexandru Ticlea s-a clasat pe locul I în cadrul secțiunii IT Challenge, secțiune care are ca obiectiv testarea cunoștințelor de sisteme IT prin diverse scenarii ce trebuiesc rezolvate.

Petru Alexandru Ticlea: „Imagine Cup este o experiență ce mi-a schimbat viziunea despre profesionalism și importanța infrastructurilor IT în societatea actuală. Mă bucur că am putut sa duc numele României cât se putea de sus și în același timp să îi motivez pe viitorii studenți să își urmeze visele – al meu a fost să câștig Imagine Cup și am făcut-o!”

Echipa Complex, formată din Bogdan Bondor, Cristian Roșu și Paul Sucală, având ca mentor Conf. Dr. Simona Motogna, a câștigat locul al II-lea în cadrul secțiunii Windows Azure Challenge, cu proiectul seedbit, o platformă Web ce folosește serviciile Windows Azure și care facilitează finanțarea și implementarea campaniilor sociale.

Echipa Complex: „ Imagine Cup a fost șansa echipei noastre de a-și expune munca și ideile în fața lumii. A fost o călătorie de doi ani, presărată cu multe emoții și momente de care o să ne aducem aminte cu mare plăcere. Este un start pentru cariera noastră de antreprenori și o rampă de lansare pentru proiectul nostru. Pasul următor este să aplicăm la Imagine Cup Grants și să ne înscriem în programul BizSpark.ˮ

Echipa AVe, formată din Alecsandru Grigoriu și Victor Porof, având ca mentor Conf. Dr. Sabin Buraga, s-a clasat între primele 10 echipe din lume la Games Design: Phone cu jocul City Quest.

CityQuest este un joc 3D de aventură cu rol educativ, ce-și propune să informeze și să promoveze gravitatea bolii Osteogenesis Imperfecta (boala oaselor fragile).

Echipa AVe: „Dupa patru runde extenuante și doi ani de muncă am avut marea oportunitate de a participa la finala Imagine Cup. Următorul pas este publicarea jocului în Windows Phone Marketplace.”

Echipa IQube s-a clasat între primele 20 echipe din lume la secțiunea Software Design, dintr-un total de 72 de echipe calificate în finală.

Proiectul prezentat, LiveX Learning Platform, permite realizarea de experimente accesibile și interactive ce stimulează creativitatea elevilor și studenților. Soluția se bazează pe inovații hardware numite IQube-uri pentru realizarea „practică” a experimentelor (și poate întrebuința alte dispozitive inteligente, cum sunt smartphone-uri, tablete sau sensori Kinect). Succesul de la prototip la câteva școli și mai departe la prezență internațională este susținut de o infrastructură de servicii în cloud implementate pe Windows Azure.

Echipa IQube: “Imagine Cup este competiția care te provoacă să creezi o soluție cu un impact puternic în societate. Suntem privilegiați că am ajuns în primele 20 de echipe din lume la secțiunea regină a competiției, Software Design. Următorul pas este să aplicăm la grant-urile Imagine Cup și să ne înscriem în programul BizSpark. Plănuim să ne întoarcem anul viitor de la finala din St. Petersburg, cu un loc pe podium.”

Toate echipele participante la finala Imagine Cup 2012 sunt eligibile pentru programul Imagine Cup Grants, unde șase echipe pot primi până la 100.000$ finanțare pentru soluția lor și în plus, consultanță pentru implementarea proiectelor.

Înscrierile pentru Imagine Cup 2013 au început, iar următoarea ediție va avea loc în St. Petersburg, Rusia.

s-ar putea sa-ti placa