Ma pasioneaza arhitectura si designul interior si mereu mi-am imaginat cum ar arata casa in care voi locui in viitorul apropiat. Cum pe internet circula tot felul de stiri cu oameni care calatoresc in lume intr-o rulota, care au renuntat la job ca sa investeasca bani intr-o locuinta deloc costisitoare, acestia sunt cele mai bune exemple in sensul in care si rulota poate fi un mare avantaj. Si nu putini sunt aceia pasionati de calatorii, care iubesc natura si iesirile in aer liber si care nu vor sa mai lucreze, totul in favoarea unui trai decent si linistit, departe de agitatia urbana.
Am citit mai multe articole privitoare la curajosii care si-au luat inima in dinti si au pornit intr-o calatorie, in lume si de fiecare data m-am gandit ca trebuie sa fii foarte determinat sa faci acest pas. Pana la urma, cine nu isi doreste sa calatoreasca si sa nu mai stea toata ziua in birou, sa lucreze si sa se streseze, seful atribuindu-i poate mai multe sarcini decat poate el sa rezolve? Si o viata linistita ne dorim, cu siguranta, toti.
In intampinarea pasionatilor de calatorii si nu numai, Jet Capsule vine cu o idee noua, un concept surprinzator care a pornit de la nevoia de o locuinta durabila si spatioasa, dar moderna si mobila. Jet Capsule este o firma din Italia, producatoare de ambarcatiuni, care aduce pe piata noul concept UFO, pentru ca designul casei este gandit chiar in stilul unui OZN.
Conceptul este numit „casa plutitoare OZN” si ofera o noua viziune asupra locuintei in sensul in care aceasta poate sa pluteasca pe apa, fara nicio problema. Cu respect pentru mediul inconjurator, UFO este o casa care se incarca cu energia solara. Legat de sursele aditionale de energie, optional pot fi folosite turbinele de pe platforma constructiei, care sunt ajutate de vant si apa sa produca energie. Nu depaseste 13 metri ca si diametru, iar motorul electric, localizat la baza carcasei constructiei, poate propulsa ambarcatiunea cu maximum 6,5 km/h. Baia si un dormitor sunt localizate la nivelul cufundat al structurii plutitoare si iti permit sa vezi privelistea ce ti-o ofera marea sau oceanul, iar sufrageria si bucataria sunt localizate la primul nivel.
Compania spune ca generatorul de apa de la bord poate sa fie utilizat pentru convertirea apei din ploi sau apei marii in apa ce poate sa fie bauta si de asemenea folosita pentru a uda plantele din mica gradina de pe punte. Cele doua jumatati sferice de carcasa ale structurii din fibra de sticla compun cele doua etaje ale casei, unde regasim podele flexibile pentru diferite configuratii, dorind ca bucataria si livingroom-ul sa se poata transforma usor in nivelul unu al locuintei.
Pentru ca constructia sa ramana stabila, UFO foloseste un sistem special de ancora flexibila, ce permite ca obiectul plutitor sa ramana indreptat dupa compas, mentinandu-se unghiul pozitiei orientat catre punctul cardinal spre care se doreste sa se deplaseze. Momentan, compania cauta investitori care sa le finanteze proiectul in valoare de aproximativ 800.000 dolari, cu case construite apoi, estimate la un cost de 200.000 dolari, ceea ce este mult mai rentabil decat pretul unei ambarcatiuni locuibile.
Ca si concluzie, va spun ca ideea imi place foarte mult, este destul de interesanta si cred ca va prinde unui public larg, iar daca din faza de proiect vom vedea si produsul finit, cu atat mai bine. Eu astept cu nerabdare noutatile.