Dintre toate bratarile de fitness, Jawbone UP24 este cea mai eleganta si usoara bratara existenta pe piata. Este o bratara care te ajuta sa masori activitatea din timpul zilei, cat si modul in care dormi. Si trebuie sa recunosc ca nu stiu cum determina cand esti in somn profund si cand nu, dar la testele efectuate, rezultatele au fost uimitoare.
Bratara, desi foarte simpla si fara display sau orice altceva care i-ar trada scopul, dispune totusi de 2 leduri care indica starea in care se afla bratara, atunci cand o apasare pe butonul situat in unul din capete pare sa o trezeasca la viata.
Cele 4 stari posibile ale bratarii sunt:
- Activitate zilnica, ledul sub forma unei stelute (sau de soare) clipeste o singura data.
- Monitorizare somn, ledul sub forma unei semilune clipeste o data.
- Monitorizare activitate sportiva, ledul sub forma de steluta clipeste de cateva ori.
- Power Nap, sau somn de dupa-amiaza, ledul sub forma de semiluna clipeste de cateva ori.
Pentru a iesi din oricare din cele 3 moduri si a reveni in modul de activitate zilnica, tot ce trebuie sa faceti este sa tineti apasat butonul bratarii pana aceasta vibreaza.
Pentru a intra in oricare din cele 3 moduri, se procedeaza in felul urmator. O apasare prelunga, urmata de o vibratie a bratarii, duce bratara in modul de monitorizare somn. O apasare scurta de buton, urmata de una prelunga pana la vibratie, duce bratara in modul de monitorizare a activitatilor sportive si pentru cel de-al patrulea mod, power nap, se apasa scurt de doua ori butonul, apoi se apasa prelung pana la vibratii.
Bratara se gaseste in magazinele Orange in 3 dimensiuni, mica (14-15,5 cm), medie (15,5-18 cm) si mare (17-20 cm). Pentru a va da seama usor de dimensiunea care vi se potriveste, tot ce trebuie sa faceti este sa folositi folia de plastic de pe ambalaj care are o taietura exact pe dimensiunea bratarii, astfel incat va puteti da seama de marimea potrivita fara a desface ambalajul.
Tot in magazinele Orange, bratara este disponibila in 2 culori: negru si, bineinteles, portocaliu. Desi initial am zis ca as prefera culoarea negru, parca acum imi place mai mult cea portocaliu, pe care vreau sa o asortez cu o bratara de piele obisnuita, de culoare maron inchis.
Autonomie
Bratara sta incarcata timp de 7 zile, ceea ce te face sa uiti ca mai trebuie vreodata incarcata. Eu o incarc undeva la 5-6 zile, de frica sa nu cumva sa ma trezesc ca a ramas fara baterie tocmai in momentul in care nu am vreo priza pe aproape. Adevarul e ca m-am invatat sa pun in fiecare seara telefonul la incarcat, iar un device care are autonomie asa de mare imi da ceva batai de cap.
Design
La capitolul design sta foarte bine, pe site-ul oficial al celor de la Jawbone am vazut si alte cateva culori, precum rosu aprins, galben sau albastru. De asemenea, de curand a aparut si UP3, o bratara care dispune si de mai multi senzori si care are un design si mai deosebit. Sper sa fac un review cat de curand si la aceasta bratara.
Aplicatii
Aplicatia oficiala UP o gasiti atat in varianta pentru iOS, cat si pentru Android. De asemenea, bratara este compatibila si cu alte aplicatii dedicate pasionatilor de fitness, precum RunKeeper, IFTT, MyFitnessPal, Strava, Nest, Pact, Lose It!, Plate Joy, Fitt si multe altele.
Oricum, aplicatia de baza, Jawbone UP, aduce ceva functionalitati noi bratarii, prin care aceasta poate fi utilizata pe post de ceas desteptator, pentru diverse remindere si pentru setari suplimentare in cazul activitatilor sportive. De asemenea, tot din aplicatie se poate seta si o alerta de inactivitate, astfel incat sa fiti atentionati de faptul trebuie sa va mai ridicati din cand in cand si de la birou pentru cateva exercitii.
Cea mai interesanta functie a bratarii mi se pare in continuare alarma de desteptare, care iti poate oferi o extra-perioada de somn, in cazul in care esti cufundat in somn profund. De exemplu, bratara mea suna la ora 8 dimineata de obicei, dar poate astepta pana la ora 8:20 in caz ca sunt cufundat intr-o stare de somn profund. Pentru mine, faptul ca imi poate acorda inca 10-20 de minute de somn, in caz ca observa ca organismul meu are nevoie de el, este o optiune foarte valoroasa.
Food tracker
Tot din aplicatie puteti monitoriza si numarul de calorii pe care corpul vostru le acumuleaza in urma meselor zilnice. O optiune minunata pentru cei care reusesc sa o foloseasca, pentru ca din pacate, prin Romania nu exista o educatie, sau foarte multe informatii in acest sens, asa ca eu, in afara de sticla de cola sau de o ciocolata, habar nu am cate kcalorii are o ciorba, de exemplu, sau celebra mancare ‘romaneasca’, cartofii prajiti cu friptura.
Compatibilitate
Bratara este compatibila cu orice device pe care ruleaza sistemul de operare iOS, incepand de la iPhone 4S si modelele de iPad de la versiunea 3 in sus. De asemenea, este compatibila cu dispozitivele mobile care poseda Android 4.3 si Bluetooth 4.0. Nu am testat, dar as fi curios daca functioneaza cu un televizor dotat cu aceste cerinte.
Concluzii finale
Mai ales ca pretul ei a scazut la 99 de euro, eu zic ca este una din cele mai bune optiuni de pe piata. Este eleganta, cat si usor de purtat. Aplicatia mobila vine cu o serie de optiuni si este foarte usor de utilizat. Permite, de asemenea, schimbarea modurilor bratarii direct din aplicatie, iar autonomia ei, cat si sincronizarea datelor prin bluetooth, nu fac decat sa devina un accesoriu de care va veti indragosti.
Comentariile sunt inchise.