Majoritatea dintre noi am folosit macar o data serviciul Google Maps al celor de la Google, asa ca acest termen nu este strain pentru nimeni.
Google Maps ofera servicii de o calitate excelenta, iar cu ajutorul acestei aplicatii vei sti sigur ca nu te vei pierde niciodata. Insa, multi dintre cei care folosesc aceasta aplicatie se intreaba cum reusesc cei de la Google sa aproximeze timpul ramas pana la destinatie. Ei bine, dupa cum un fost inginer Google a afirmat, se tin cont de o multime de date, iar imprevizibilul poate aparea in orice moment, astfel incat nici macar ei folosind tehnologii complexe, de ultima generatie nu vor putea fi siguri niciodata ca previziunile lor sunt corecte.
In trafic, multe persoane folosesc aceasta aplicatie, asa ca este usor pentru cei de la Google sa ofere informatii precise din trafic, precum si sa alcatuiasca o baza de date, care ulterior va fi folosita in imbunatatirea Google Maps.
Baza de date complexa a Google Maps cuprinde date legate despre limitele oficiale de viteza, viteza recomandata, durata de calatorie a altor utilizatori, astfel dupa cum Richard Russell a afirmat, prin acest mod cei de la Google ne „prezic” oarecum timpul ramas pana la destinatie.
Mai exista si alte servicii de acest gen, dar Google Maps este cel mai complex si ofera cele mai bune predictii.
Tot Richard Russell a declarat ca nu conteaza de cate informatii dispun cei de la Google, fiindca oricand se poate intampla ceva neasteptat care va mari durata calatoriei, tot el spunand ca Google Maps nu poate „prezice viitorul”. Asa ca daca din intamplare se produce un accident, sau aveti norocul de a prinde o coloana uriasa de masini in fata dumneavoastra care abia circula, estimarile Google Maps nu vor mai conta.
Asadar, pentru cei care se intreaba daca cei de la Google prezic timpul ramas pana la destinatie, trebuie sa stie ca nu prezic, ci doar estimeaza, bazandu-se pe o multime de date.