Acasa Diverse 825 de milioane de euro bagati in Bitcoin s-au pierdut definitiv

825 de milioane de euro bagati in Bitcoin s-au pierdut definitiv

by Dragos Schiopu

Bitcoin este cea mai importanta moneda ce poate fi folosita si pe internet. Modalitatea de plata cu Bitcoin nu este intocmai cea mai sigura, dar este cea mai usoara. Pana cand moneda va deveni una dintre cele mai sigure de pe piata majoritatea firmelor raman insa la monedele clasice, intrucat securitatea acestora este mult mai buna fata de cea pe care o au cei de la Bitcoin.

Securitatea in modalitatea de plata prin Bitcoin este cea mai importanta, de multe ori daca securitatea nu este suficient de mare exista riscul ca banii sa fie pierduti. Insa Bitcoin in comparatie cu bancile functioneaza dupa alte reguli, spre exemplu daca beneficiarul unui cont de Bitcoin moare si nimeni nu mai are acces la parola sa, toata averea detinuta de acesta in portofelul Bitcoin dispare si nu mai poate fi recuperata. Banii raman insa vizibili dar nimeni in afara de beneficiar nu va avea accesul la parola ca sa puna mana pe bani.

Banii detinuti in mediul virtual cu ajutorul Bitcoin pot sa dispara doar daca se exemplifica moartea posesorului, prin uitarea parolei si prin alte probleme de hardware prin care nu se mai ofera accesul catre portofelul virtual.

Daca va ganditi insa ca parola de Bitcoin poate fi sparta prin incercarea consecutiva a mai multor parole, pana la un rezultat final, va inselati, intrucat expertul in securitate Bruce Schneier a precizat ca nimeni nu poate sa sparga o parola criptata in 256 de biti.

Pana in momentul de fata, din cele 27 de milioane de monede Bitcoin care vor exista vreodata, doar 13,7 milioane de Bitcoin au fost obtinuti prin procedeul de mining. Suma care reprezinta echivalentul a 825 de milioane de euro ce au fost pierduri pana in acest moment.140225-bitcoin-330a_d1d1c60151a024535f0ccdcb1bf84f02

Parola de la contul de Bitcoin nu poate fi sparta, dar sunt alte metode prin care utilizatorii pot fi pacaliti si indusi in eroare, spre exemplu cu ajutorul unor soft-uri ce le permit hackerilor sa mineze direct in calculatoarele victimelor sau chiar sa introduca un sistem prin care sa fie afisata parola atunci cand acesta o scrie la tastatura.

s-ar putea sa-ti placa