Acasa Telefoane 3 aplicatii de monitorizare trafic internet pe mobil

3 aplicatii de monitorizare trafic internet pe mobil

by Dragos Schiopu

Majoritatea abonamentelor de voce mobila cu internet inclus au tarife destul de mari la depasirea traficului de internet mobil inclus. Pentru a evita facturi de cateva sute de euro solutia este setarea unei limite de utilizare trafic mobil. Anumite telefoane permit sa faci setarea din meniul lor, cum ar fi de exemplu versiunile mai recente de sistem de operare Android (Meniu – Mai multe setari – Utilizare – Seteaza alerta / limita de trafic). Pentru celelalte telefoane de tip smartphone solutia vine de la aplicatii de monitorizare trafic internet cum ar fi cele de mai jos:

1. Onavo Count – iti permite sa setezi alerte si limite de trafic, iti pastreaza istoricul consumului pe ultimele 30 de zile si iti afiseaza cat a consumat fiecare aplicatie in parte.
Aplicatia este gratuita.
Descarca aici pentru IOS si de aici pentru Android.

onavo iphone

2. My Data Manager
Este o alta aplicatie gratuita de monitorizare date, la fel de populara. Permite sa setezi limite si alerte si iti detaliaza consumul pe fiecare aplicatie.
Disponibila pentru Android aici si pentru IOS aici.
my data manager android

3. 3G WatchDog
Disponibila gratuit, doar pentru Android, aici.

Recomandarea este ca in cazul unui abonament cu 500 de MB alerta de trafic sa fie setata undeva la 450 de MB iar limitarea la maxim 490 MB. Operatorul tau telecom poate folosi rotunjirea la kb (granularitate) diferit fata de aplicatiile de mai sus.
In plus, anumiti operatori de telefonie trimit SMS clientilor atunci cand traficul lor de internet se apropie de final, insa daca sesiunea de trafic este in progres cand se face depasirea traficului, este foarte posibil ca SMS-ul informativ sa ajunga doar dupa ce ai inchis datele mobile din meniu, adica foarte probabil atunci cand deja ai inregistrat cost suplimentar.

Poti folosi aplicatii de monitorizare trafic internet si atunci cand copilul tau se incapataneaza sa depaseasca traficul sau pur si simplu o face din greseala. Important este sa nu isi dea seama de unde ii pui restrictia, pentru ca altfel va modifica parametri de limitare din aplicatie si efortul tau va fi in zadar.

s-ar putea sa-ti placa